Home Android Aplikacije Microsoft testno omogućio pokretanje Android aplikacija sa telefona na Windows 10

Microsoft testno omogućio pokretanje Android aplikacija sa telefona na Windows 10

Microsoft poslednjih meseci ozbiljno radi na tome da učini Windows 10 izuzetno snažnim operativnim sistemom sa pregršt opcija za svakoga. Ovog puta, odlučili su da omoguće korisnicima Windows 10 da pokreću Android aplikacije uporedo sa Windows aplikacijama na svojim računarima. Funkcija je trenutno dostupna testerima za Windows 10.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Ova nova funkcija se pokreće preko Microsoft aplikacije Your Phone. Sada možete da pristupite listi Android aplikacija i pokrećete ih na Windows 10 operativnom sistemu. One će se otvarati u zasebnom prozoru, koji treba da predstavlja vaš telefon, a izvršavaće se na vašem telefonu. Takođe je omogućeno izvršavanje više zadataka sa drugim Windows aplikacijama sa podrškom za alt + tab, a možete i da aplikacije prikačite u Start meniju.

SAD najavljuje zabranu korištenja američkih aplikacija na svim kineskim uređajima

Veliki deo ovih novotarija predstavlja mogućnost da pokrećete više Android aplikacija uporedo, što je Microsoft najavio sa novim Samsung Galaxy Note 20 lansiranjem. Redovni korisnici Windows 10 operativnog sistema neće moći da pristupe ovoj funkciji gotovo do kraja ove godine, a Microsoft punim tempom radi sa Samsungom kako bi se to omogućilo i na drugim uređajima. Ipak, neće sve raditi kao podmazano. Microsoft upozorava da neki mogu blokirati mogućnost prebacivanja na druge ekrane, proizvodeći tako crni ekran. Neke aplikacije neće reagovati na tastuturu i miša, dok neke neće reprodukovati zvuk.

Samsung telefoni će od sada dobijati Android nadogradnje tri umjesto dvije godine

Ako ste zainteresovani da isprobate novu funkciju, trebaće vam Samsung uređaj. Takođe, biće vam potrebno da ste deo Business Insider test programa. Ako pak niste raspoloženi za test faze, onda treba još malo da se strpite dok ova funkcija ne postano javno dostupna svima.

Xiaomi kopira Samsung i sprema Mi 10 Ultra telefon

(pcpress)