Home Apple iOS Naredni Apple iPad Pro tableti će imati OLED ekrane

Naredni Apple iPad Pro tableti će imati OLED ekrane

Iako je iPhone pre nekoliko godina prešao na OLED ekrane, Apple se za svoju iPad Pro liniju drži LCD-a, ali sprema i za Mini-LED ekrane. To bi se, međutim, moglo uskoro promeniti, pošto je procurela informacija da Apple sprema iPad Pro opremljen i sa OLED-om, kasnije tokom 2021. godine.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Korejske vesti iz lanca snabdevanja, The Elec, nedavno su izvestile o nekim promenama u Appleovom lancu snabdevanja. Prema njihovim izvorima, Samsung Display je započeo obnovu jedne od svojih proizvodnih linija kako bi proizveo OLED ekrane za budući iPad.

Pojavile se glasine o tome koji će iOS uređaji dobiti iOS 15

Razlog za ovo je zbog toga što je Apple „zahtevao jače specifikacije“ za OLED koji se koristi u iPad-u sledeće generacije, koji se očekuje da će biti lansiran u drugoj polovini 2021. Samsung Display je redovni partner kompanije Apple, tako da ove vesti takođe potvrđuju da će se ovo partnerstvo nastaviti i naredne godine.

Apple navodno sprema preklopni iPhone za 2022. godinu

Koliko će koštati ovi novi iPad-ovi, ili kada će biti određeni datumi lansiranja, ostaje tek da se potvrdi. S obzirom da je ovo proizvod koji će doći ne pre druge polovine 2021. godine, Apple ima dovoljno vremena da nastavi sa finiširanjem svojih planova. Verovatno ćemo videti još mnogo curenja informacija i novih potvrda do izlaska ovog uređaja, verovatno negde u Q3 ili Q4 2021. godine.

Ekran iPhone 12 ima problema sa zelenom bojom

(benchmark)