Home Ostalo Internet Novi dizajn Facebooka uz „dark mode” dostupan svima

Novi dizajn Facebooka uz „dark mode” dostupan svima

Facebook

Najveća društvena mreža Facebook učestalo objavi neke nadogradnje bilo da je riječ o onima u samom kodu ili pak o onima koje se dotiču dizajna te su vidljive korisnicima. Prije nekoliko dana na našim stranicama pisali smo o tome kako je Facebook uveo redizajn uz tamni način a danas je taj isti redizajn dostupan široj publici. Naime ovdje ne namjeravamo pisati o zapažanjima istog s razlogom što je to već urađeno uz prethodnom članku već želimo kazati kako doći do novog redizajna ove globalno popularne društvene mreže.

Google Translate ide korak dalje i prevodi uživo

Nakon što se prijavite na svoj Facebook korisnički račun u gornjem desnom uglu potrebno je otići do strelice koja je okrenuta prema dolje (fotografija i privitku)

Facebook1

Nakon toga kao što se vidi na pripadajućoj fotografiji otiđite do sekcije „Switch to New Facebook”. Odabirom navedene sekcije otvara vam se prozor gdje vam se daje na odabir „svijetle” ili „crne -dark mode” teme.

Facebook Messenger dobija novi izgled

Naravno da možete uvijek prestati koristiti crni način rada te prijeći na svijetli ako vam se isti ne svidi ili pak dosadi a to ćete izvesti ponovnim odlaskom na krajnje desni ugao do strelice koja je okrenuta prema dolje (kao što prva slika u tekstu prikazuje). Te ćete na padajućem izborniku dobiti on/off opciju za crni način – dark mode.

Facebook2

Sam izgled novog „fejsa” podsjeća na minimalizam. Naslovna stranica ima najviše sadržaja. Odnosno s lijeve strane pozicionirane su grupe u kojima je korisnik prijavljen iznad njih nalaze se prečaci za Facebook Watch, Facebook Marketplace te kreiranje grupe/stranice.

Facebook4

Dok s desne strane nalazi se Facebook Messenger, odnosno ovim redizajnom Facebook je ipak odlučio vratiti punokrvni Messenger. Sredinom naslovnice dominira Facebook Feed, odnosno zid, gdje se prikazuje sav sadržaj kojeg pratite na Facebooku.

Facebook Lite dobio „tamni način” rada – dok punokrvna aplikacija još to nije

Objave prijatelja, objave grupa, one su prikazane na Facebook Feedu, što je i ujedno središnji centar i glavnina Facebook društvene mreže. Ako se pitate kako izgleda korisnički profil, on nema mnogo izmjena pošto je isti kao i prije, samo je dizajn fonta sada uvelike drugačiji.

Facebook3

Novi dizajn Facebooka dostupna je za sva prijenosna te desktop računala ako još niste dobili ikonicu „Switch to New Facebook” nemojte paničariti, ona će vam pristići u skorije vrijeme. Nama se novi izgled Facebooka ovako na prvi pogled dosta sviđa.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!