Home Igre NVIDIA GeForce Now – igranje u oblaku na malo drugačiji način

NVIDIA GeForce Now – igranje u oblaku na malo drugačiji način

GeForce Now

„Igranje u oblaku” termin koji se duže vrijeme proteže po Internetskim portalima, Google je nedavno predstavio svoju Stadia uslugu. Stadia je upravo ono što smo naveli na početku, igranje u oblaku. Vi na bilo kojem uređaju dali se radilo o pametnom telefonu, pametnom televizoru ili pak tabletu, računalu te prijenosniku koji ima pristup Internetu i upisivanjem Google Stadia podataka dobivate mogućnost igranja i streamanja igara. Naravno čitava priča nije besplatna već ona košta određenu svotu novaca bilo na mjesečnoj bazi, pola godine ili pak godišnjoj. Upravo to je i GeForce Now.

Nvidia vještačka inteligencija kreira fotorealistične pejzaže na osnovu crteža

Naravno radi se o servisu koji je izašao iz beta testiranja te sada pruža mogućnost registracije svih znatiželjnika te zaljubljenika i igraće naslove. Glavna razlika između GeForce Now i konkurenata leži u tome što NVIDIA donosi i mogućnost besplatnog igranja no ono je ograničeno na sat vremena dnevno te ne donosi podršku koju posjeduje plaćena verzija. Potonja donosi korisničku podršku kao i RTX ON značajku a znamo kako RTX oznaku imaju sve aktualne NVIDIA grafičke kartice koje koštaju kao „suho zlato”. Naravno druga razlika između GeForce Now i konkurenata je u tome što GeForce Now može pokretati i igraće naslove koje korisnik već posjeduje na svojem računalu, tabletu, pametnom telefonu ili prijenosniku no u većoj kvaliteti.

NVIDIA

Umalo smo zaboravili reći kako pretplata GeForce Now iznosi 4,99$ na mjesečnoj bazi za narednih 12 mjeseci (nije poznati iznos cijene nakon isteka navedenih 12 mjesečnog razdoblja) a ista pruža mogućnost i 90 dana besplatnog probnog razdoblja. Uz igranje igrana koje korisnik već ima na svojem računalu GeForce Now pruža mogućnost i prijavljivanja na Steam ili pak Ubisoft korisničke račune te tako igrati igre u 60fps-a pri Full-HD rezoluciji. Naravno osim navedenog GeForce Now donosi i mnoštvo igraćih naslova te nekoliko ekskluziva poput RDR2, GTA5, COD-a te ostalih.

Google odnosno Alphabet prvi put objavio koliko novca zarađuje YouTube

NVIDIA GeForce Now za sada je dostupna u 30 Zemalja svijeta među kojima je i Amerika, Rusija, Europa te Koreja zahvaljujući partnerskoj mreži.

Za kraj kažimo kako GeForce Now dolazi na Windowsima, MAC operativnom sustavu, Nvidia Shield te Android mobilnoj platformi.