Home Promo Održana Blenda 2019. konferencija posvećena trendovima u foto i video svijetu

Održana Blenda 2019. konferencija posvećena trendovima u foto i video svijetu

U Banjaluci je 28. novembra održana Blenda – prva regionalna konferencija organizovana na prostoru ex yu, posvećena trendovima u foto i video svijetu.

“Interesovanje je uveliko premašilo planirana očekivanja, znali smo da sličan događaj u ovoj industriji ne postoji na ex yu prostoru, potreba za učenjem i razmjenom iskustava izašla van okvira BiH. Utisci gostiju i predavača su odlični, već su nam rekli da dolaze ponovo sledeće godine.” rekao je organizator konferencije Dragan Gajić. Na konferenciji je učestvovalo 19 predavača u tri odvojene sale a neka od imena koja su oduševila publiku u Banjaluci su: Siniša Nenadić, Danijel Moćan, Roman Martin, Aleksandar Jaredić, Lenka Keleman, Aida Redžepagić.

“Bilo je divno! Vidi se da je uloženo dosta truda i energije u sve. Bilo mi je jako korisno, naučila sma puno stvari čak i na nekim predavanjima koja tematski možda nisu u skladu sa onim što ja radim, npr. Predavanje o “food” fotografiji. Ja se uopšte ne bavim tom vrstom fotografije ali sam naučila dosta stvari o svjetlu. Isto tako, savjeti koji su dali “wedding” fotografi bili su univerzalni i mogu biti korisni i meni koja se bavim modnom fotografijom. Nadam se da će ovo biti samo jedna u nizu “Blendi” jer ovo druženje očekujem i iduće godine i narednih!” – dodala je Aida Redžepagić.

Ova konferencija će i narednih godina biti domaćin velikanima vizuelne komunikacije. Foto i video stručnjaci iz regiona govorili su o trendovima, o budućnosti moćnih sredstava vizuelne komunikacije, sve većoj popularnosti u digitalnom dobu, kao i revoluciji kroz koju prolaze na društvenim mrežama.

Blenda