Home Apple iOS Ovo su novosti koje se očekuju od Apple Watch 6

Ovo su novosti koje se očekuju od Apple Watch 6

Novi Apple Watch (najverovatnije će biti nazvan Series 6), očekuje se da će biti predstavljen zajedno sa novim iPhone modelima. Iako se ne zna pouzdano šta bi nova verzija Apple-ovog pametnog sata mogla da donese novo, postoji mnogo nagađanja, pa čak i nekoliko skrivenih tragova u poslednjem WatchOS 7 operativnom sistemu, koji će uskoro biti dostupan.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Već dugo čekamo kada će Apple mogao da ponudi okruglu verziju pametnog sata. Do nje ćemo sigurno doći, ali se ona ne očekuje u ovoj iteraciji. Drugim rečima, sledeći Apple Watch trebao bi da izgleda vrlo slično svojim prethodnicima – četvrtasti oblik sa OLED ekranom, blago zakrivljenim po ivicama. Možda možemo da očekujemo za nijansu veće dimenzije, eventualno nove materijale i više varijanti narukvica, ali to je sve što se tiče dizajna.

Poznati svi detalji o Samsung Galaxy Watch 3 pametnim satovima

Kada su nove funkcije u pitanju, očekujemo da će biti predstavljen oximeter (merač nivoa kiseonika u krvi). Ovo je verovatno iznuđen potez, jer su Huawei i Honor pametni satovi već dobili tu funkciju krajem marta ove godine. Pretpostavljamo da će biti implementiran i robusniji merač kvaliteta sna,  a to su sve funkcije koje će podržavati WatchOS 7. Apple Watch Series 6 će verovatno imati i nekoliko mentalnih zdravstvenih funkcija. Na primer, moći će da prepoznaju napad panike kod korisnika.

iPhone 12 će prema kupcima skoro sigurno krenuti tek u oktobru

U saradnji sa iOS 14 operativnim sistemom, biće moguće podesiti dodatni Apple Watch, sa potpuno drugačijim setovanjima, koji će biti namenjen deci. To će roditeljima omogućiti efikasnije praćenje i odabir sadržaja kojima deca mogu da pristupe na svojim satovima.

Navodno je očekuje i 1.17Wh uz 303.8mAh kapacitet baterije  što je primjetno više od 296mAh koliko je imao Apple Watch 5 uređaj te da će baterija napokon izdržati više od 18 sati koliko je dosadašnji prosjek.

Pojavile se informacije o prvom MacBook laptopu zasnovanom na ARM procesorima

Da bismo znali šta će od pomenutih funkcija zaista biti implementirano, moraćemo da sačekamo zvanično predstavljanje ovog sata. Ako bude podržana makar polovina pomenutih stvari, ne sumnjamo da će Apple Watch i dalje čvrsto držati poziciju naprodavanijeg pametnog sata.

(pcpress)