Home Promo Prestigio učestvuje na MWC 2014 sajmu

Prestigio učestvuje na MWC 2014 sajmu

Prestigiopriznati međunarodni proizvođač mobilnih uređaja, potrošačke elektronike i opreme, s ponosom najavljuje svoj nastup na jednom od najvećih sajmova mobilnih tehnologija na svijetu, Mobile World Congress 2014 u Barseloni. Na kongresu koji će se održati od 24.2 do 27.2.2014 bit će predstavljeno samo najbolje iz svijeta mobilnih tehnologija.

Nakon prošlogodišnjeg rekorda od 72.000 posjetilaca i 1700 izlagača, MWC organizatori očekuju još bolji odziv. Sajam svake godine privlači sve veći broj izlagača i posjetilaca, pa ovaj skup s pravom nosi epitet globalne manifestacije.

MWC Barcelona danas slovi za jedan od najstabilnijih i najbrže rastućih tehnoloških sajmova u svijetu s preko 89% posjetilaca koji se iznova vraćaju, jer prepoznaju MWC kao mjesto gdje najbolje ostaju u toku s tehnologijama koje mijenjaju svijet i naše svakodnevne živote. Također, sajam je odlična poslovna prilika za susret s mnogim izlagačima i najvažnijim igračima na svjetskoj tehnološkoj sceni.

Prestigio po prvi put izlaže na MWC-u, gdje ćemo publici pokazati najvažnije karike naše ponude, približiti im naše uređaje i predstaviti novitete koji će obilježiti nadolazeće razdoblje.

‘’Kad god nešto veliko dolazi ‘na svijet’, to se obično dogodi na MWC-u u Barseloni. Tako će i Prestigio po prvi put nastupiti na ovoj cijenjenoj manifestaciji i prikazati se u najboljem mogućem svjetlu. Jedan smo od najbrže rastućih brandova u svijetu, i čvrsto vjerujemo da naš slogan ‘’The Art of Hi-Tech’’ vjerno odražava kvalitetu koju pružamo milionima korisnika. Svaki Prestigio novi proizvod mora biti bolji od prethodnika. Sudjelovanje na ovako važnom događanju je prirodan razvojni slijed Prestigio-a kao globalnog branda.’’, dodaje Yuri Antoshkin, Prestigio General Manager za EMEA regiju.

Prestigio će primiti sve posjetioce na štandu 7C30 u Hali 7. Kompanija se veseli susretu s brojnim poslovnim partnerima i krajnjim korisnicima koji će na licu mjesta moći pogledati i isprobati ono najbolje što Prestigio ima za ponuditi:

– Prestigio MultiPad tableti i Windows tableti: za aktivne korisnike koji traže sve u jednom uređaju: posao, edukaciju i zabavu

– Prestigio MultiPhone pametni telefoni: impresivni uređaji iznimnog dizajna i vanserijskih performansi

– Prestigio MultiReader čitači: tanki, kompaktni eČitači za užitak čitanja

– Prestigio MultiBoard rješenja: interaktivni ekrani visoke rezolucije, s Multi-Touch tehnologijom. Pokretan Intel tehnologijom i Win 7 ili 8 operativnim sistemom, predstavlja najbolje rješenje za poslovne i edukacijske sredine.

Također, Prestigio će predstaviti i niz uređaja i dodataka s NFC tehnologijom, te Prestigio Health Care Solutions, liniju proizvoda za zdraviji i kvalitetniji život.

Da skratimo, svi ste dobrodošli na Prestigio štand na MWC-u u Barseloni. Vidimo se od 24-27.2.2014!

Prestigio®

Prestigio® je etablirani multinacionalni proizvođač mobilnih uređaja, potrošačke elektronike i opreme koji u više od 85 zemalja diljem svijeta milionima svojih korisnika nudi vrhunsku, state-of-the-art tehnologiju po pristupačnim cijenama. Iznimnu kvalitetu Prestigio proizvoda je prepoznalo i bosanskohercegovačko tržište na kojem zadnje dvije godine brand doživljava zavidan rast. Okosnicu Prestigio ponude čine tableti, pametni telefoni, navigacije, e-čitači, DVR kamere i ostala popratna oprema i periferija.
Prestigio se danas svrstava među najcjenjenije brandove na brzorastrućim tržištima diljem EMEA regije, posebno na području tableta i pametnih telefona. Više informacija na www.prestigio.com

o MWC 2014:

Ovisno o vrsti kupljene ulaznice, posjetioci mogu vidjeti sljedeće:

 • Konferencija, predavanja i panel diskusija s vodećim ljudima IT industrije
 • Izložbeni prostor s više od 1700 izlagača iz cijelog svijeta
 • Najbolja prilika za poslovne sastanke i networking
 • App Planet, centar svijeta mobilne industrije aplikacija s najvećim svjetskim stručnjacima
 • mPowered Industries, novi dio konferencije i izložbenog programa za sve one u industriji zdravlja, reklame, novinarstva i turizma
 • Global Mobile Awards program gdje nagrađujemo najbolja dostignuća i individualce u industriji.

Očekujemo najbolje izdanje sajma do sada sa impresivnim brojkama:

 • Preko 72.000 posjetioca
 • Preko 41.000 vodećih ljudi u industriji
 • Više od  4.300 direktora najutjecajnijih tehnoloških tvrtki
 • Više od 1.700 izlagača
 • Više od 3.400 akreditiranih novinara iz 1500 medijskih kuća iz 79 zemalja svijeta.