Home Aplikacije Preuzmite Google Pixel 4 Recorder aplikaciju koja sada radi na svim telefonima

Preuzmite Google Pixel 4 Recorder aplikaciju koja sada radi na svim telefonima

Jedna od nazanimljivijih softverskih aplikacija na ovogodišnjim Pixel 4 telefonima je definitivno Recorder (Snimač ili Diktafon).

U pitanju je aplikacija koja pored snimanja zvuka nudi i opciju transkripcije, odnosno pretvara glasove koje čuje u tekst što je idealno za studente i đake, kao i poslovne ljude. Aplikacija trenutno podržava isključivo američku verziju engleskog jezika, ali će Google navodno dodati još jezika. I možemo potvrditi kako aplikacija jako dobro transkribuje diktirani tekst. Uz sve navedeno, aplikacija ima i mogućnost pretrage glasovnih poruka za pojedinim riječma ili rečenicama. Zaista impresivne mogućnosti porepoznavanja govora i nadamo se kako će srpskohrvatski ili kako god vi nazivate ovaj naš lokalni jezik, uskoro biti dodat na listu podržanih.

Google Recorder aplikacija je teoretski još uvijek Pixel ekskluziva je posredstvom XDA Foruma postala dostupna i na drugim uređajima. Pa tako imate “zvaničnu” aplikaciju koja je vjerovatno greškom procurila na Google Play prodavnicu odakle je ubrzo skinuta, a možete je preuzeti sa ovog linka. Nezvaničnu i nadograđenu aplikaciju možete preuzeti sa ovog linka. Kako se instaliraju APK fajlovi možete pronaći ovdje.

Za kraj napomenimo još kako smo Google Recorder 1.0 probali i na telefonima sa Snapdragon ali i sa Kirin čipsetima (Huawei) i kako savršeno radi, dok smo Google Recorder 1.1 testirali samo na Snapdragon uređajima tako da ne garantujemo funkcionisanje na drugim čipsetima, ali vjerovatno nećete imati problema u radu.