Home Android Telefoni Prikazan prvi render OnePlus 8 Lite

Prikazan prvi render OnePlus 8 Lite

OnePlus je odavno napustio strategiju lansiranja jednog modela godišnje, kojom se jedno vrijeme hvalio, a ove godine smo upoznali čak četiri modela. Za sljedeću godinu ova kompanija priprema dodatno proširenje palete svojih pametnih telefona, pa ćemo na proljeće pored OnePlusa 8 i OnePlusa 8 Pro, ugledati i OnePlus 8 Lite, barem ako je suditi po najnovijim glasinama koje prenosi inače pouzdani OneLeaks.

Ovaj izvor je na Twitteru objavio rendere OnePlusa 8 Lite, izrađene na osnovu dostupnih informacija, i prema njima, ovaj model će izgledati nešto drukčije od skuplje dvojice. Ima će nešto deblje ivice kućišta i ravni ekran, a njegova dijagonala bi trebala iznositi 6,4 ili 6,5 inča.

Zakrivljenje će ipak doći, ali na poleđini izrađenoj iz stakla, a modul kamere će biti pravougaonog oblika i smješten u gornji lijevi dio. Isto tako, debljina uređaja bi trebala iznositi 8,6 milimetara, što je deblje od regularne i Pro verzije.

Za sada nije poznato koji će procesor pokretati OnePlus 8 Lite, ali pretpostavljamo da to neće biti Snapdragon 865 kao na dva skuplja modela, već eventualno Snapdragon 765, koji je predstavljen prije nekoliko dana.

Hoće li ovaj model biti predstavljen krajem maja zajedno s druga druga dva ili će imati posebnu prezentaciju, za sada nije poznato.

(mobhr)