Home Apple iOS Procurila informacija koja potvrđuje 120 Hz ekran za iPhone 12 Pro

Procurila informacija koja potvrđuje 120 Hz ekran za iPhone 12 Pro

Izveštaj od ranije je sugerisao da iPhone 12 može ali i ne mora imati 120Hz displej. Iako je Apple uspeo da obezbedi 120Hz panele, prema tadašnjim navodima, kompanija je imala problem da kreira dovoljno zaliha IC drajvera, što bi dovelo ili do odlaganja objave iPhone 12 modela ili do toga da se pomenuta stopa osvežavanja u potpunosti odbaci.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Sada zahvaljujući procurelim screenshotovima, koje je objavio Jon Prosser, izgleda da bi pomenute glasine mogle biti istinite. Procureli screenshotovi navodno pokazuju podešavanja displeja za iPhone 12, gde je korisnicima data opcija uključivanja 120Hz osvežavanja ekrana. Funkcija korisniku daje opciju paljenja ili gašenja pomenutog podešavanja osvežavanja.

Apple planira u iPhone 12 ugraditi jeftinije baterije da kompenzuje cijenu 5G modema

Pored toga, korisniku se nudi i opcija menjanja prilagodljivog displeja u zavisnosti od aplikacije ili situacije, pa iPhone 12 displej može da se menja između 60Hz i 120Hz. Razlog davanja ovakve opcije korisnicima je i očuvanje trajanja baterije, s obzirom na to da više stope osvežavanja troše više baterije.

Istraživanja pokazuju da Apple Watch drži više od polovine tržišta pametnih satova

Ovo naravno ne potvrđuje da 120Hz osvežavanje definitivno stiže na iPhone 12, ali ostaje da se vidi kako će Apple uspeti da prebrodi probleme sa kojima se suočava.

(benchmark)