Home Promo Proglašeni pobjednici trećeg Viveport takmičenja za programere

Proglašeni pobjednici trećeg Viveport takmičenja za programere

VIVEPORT, globalna platforma HTC VIVE, bila je domaćin trećeg godišnjeg Viveport takmičenje za programere na GDC (Game Developers Conference) 2019. Na ovom takmičenju su sudjelovali VR programeri koji su prethodno objavljivali sadržaj u sklopu „Viveport Pretplate“. Viveport je, tokom manifestacije, proglasio pobjednike četiri kategorije za PC sadržaj i tri VIVE WAVE kategorije, proslavljajući tako novi originalni VR sadržaj u žanrovima zabave, umjetnosti i kulture, arkadnih igara i obrazovanja.

„Cilj Viveport-a je da bude glavni glasnogovornik VR programera i osigura im podršku potrebnu za razvoj sadržaja koji pokreće i uzbuđuje potrošače“, rekao je predsjednik Viveporta, Rikard Steiber. “Ovogodišnji pobjednici pokazali su iznimno kvalitetan VR sadržaj popularnih žanrova, koji je od sada dostupan na Viveport Infinity servisu.”

Dobitnici ovog takmičenja dobili su nagradni paket, koji uključuje novčanu nagradu, najnoviji VIVE hardver, te ulaznice za Konferenciju za Programere Igara 2019. (Game Developers Conference 2019) i marketinšku podršku, a koja podrazumijeva video s pričama Viveport programera (Viveport Developer Stories). U konačnici, to predstavlja vrijednost od preko $50,000 u nagradama.

Kategorije i pobjednici su navedeni u nastavku, a svi projekti će biti dostupni u Viveport Infinity-ju koji se pokreće 2. aprila:

Zabava – PC

  • Pobjednik – Apex Construct, Fast Travel Games
  • Finalist – Blind, Tiny Bull Studios & Fellow Traveller

Edukacija – PC

Umjetnost & Kultura – PC

Arkadne igre – PC

Zabava – WAVE

  • Pobjednik – Mamac (Bait), Resolution Games

Edukacija – WAVE

  • Pobjednik – Star Chart, Escapist Games Ltd.

Umjetnost & Kultura – WAVE

  • Pobjednik – PAINT VR, COSKAMI LLC

Video prezentacije svih projekata možete pronaći na linku: https://blog.vive.com/us/2019/03/19/third-annual-viveport-developer-awards-winners-announced/

HTC