Home Promo Revolucija rezolucije na Galaxy S21 Ultra

Revolucija rezolucije na Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S serija pametnih telefona poznata je kao lider u oblasti displeja i kamera, pa je tako najnoviji Galaxy S21 Ultra pametni telefon zapao za oko korisnika svojim impresivnim karakteristikama. Ono što kameru Galaxy S21 Ultra pametnog telefona izdvaja od drugih telefona svakako je najnaprednija vještačka inteligencija (AI) koju je ikada posjedovao neki Galaxy pametni telefon.

Samsung Galaxy S21 Ultra oduševiće vas mnogim inovativnim profesionalnim alatima poput, do sada neviđenog, Portrait Mode režima rada, AI mogućnosti unaprjeđenja snimaka i 8K rezolucije filmskog kvaliteta. Uparite ih sa zapanjujuće moćnim kamerama nove generacije i učinite svoje fotografije umjetničkim djelima, a svoje video snimke pravim filmovima.

Selfi bez konkurencije

Svi mi volimo da snimamo više selfija prije nego što odaberemo onaj pravi. Ekspresno brisanje nedovoljno dobrih fotografija uz Galaxy S21 Ultra odlazi u istoriju, jer sada na raspolaganju imate prednju kameru od 40 MP i mogućnosti koje podržava AI, pa će vas ova kamera uvijek prikazati u najboljem izdanju.

Optimizacija selfija na Galaxy S21 Ultra pametnom telefonu odvija se u dva jednostavna, ali važna koraka. Najprije, prednja kamera osnažena vještačkom inteligencijom identifikuje lica, segmentira detalje na fotografiji i stvara prirodna unaprjeđenja za tren oka. U drugom koraku, AI ističe prirodnost elemenata na licu poput očiju, kože i kose, stvarajući balans koji odgovara okruženju u kojem se nalazite, kako bi vaši selfiji izgledali savršeno prirodno i bez utiska pretjeranog sređivanja.

 Filmski portreti

 Ukoliko okrenete kameru na drugu stranu, na Samsung Galaxy S21 Ultra dočekaće vas čak četiri vrhunske kamere, odnosno ultraširoka kamera od 12MP, širokougaona kamera od 108MP i dvije telefoto kamere od 10MP. Uz ovakav arsenal i unaprijeđeni Portrait mode režim rada, savršeni portreti su zagarantovani.

Za razliku od selfija, ova opcija radi u pet koraka, pri čemu AI prepoznaje i segmentira lica i razdvaja ih od pozadine. Zatim se stvara Matte Map, pomoću kojeg AI ističe detalje u kosi i na licu, dok istovremeno procjenjuje dubinu kadra, kako bi svaki portret bio savršen po svim kriterijumima.

Poezija u pokretu

Volite da snimate posebne trenutke poput uživanja u moru, koncerte, igre sa najmilijima, kućnim ljubimcima ili zabave sa prijateljima? Sada uz mogućnost snimanja u 8K rezoluciji, možete svoj život pretvoriti u svojevrstan film, a sebe i svoje bližnje u glavne likove.

Video snimci nikad nisu bili tako očaravajući, kao ni prizori noćnog neba i zvijezda koje sada možete i dodatno osjetiti uz Super Resolution Zoom do čak 100x. Ako ste noćna ptica, zvjezdano nebo zasigurno neće biti vaš jedini motiv za pravljenje fotografija. Uz noćni režim rada možete uhvatiti živopisne boje, bez obzira na to koliko je okruženje mračno.

Za više informacija kliknite na link za Galaxy S21 Ultra, kako biste otkrili dodatne detalje odličnih kamera koje ovaj pametni telefon posjeduje.

Samsung