Home Android Telefoni Royole predstavio FlexPai 2 telefon

Royole predstavio FlexPai 2 telefon

Kad je prošle godine malo poznata kinesko-kalifornijska kompanija Royole predstavila prvi fleksibilni telefon na svijetu, mnogi su ostali iznenađeni. Njihov je telefon prestigao i puno poznatija imena poput Samsunga, Huaweija i Motorole, ali iako je bio prvi, nije baš bio široko dostupan.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Kako se tokom godine baš i nije čulo za Royole, pomalo se i zaboravilo da su upravo oni lansirali prvi fleksibilni telefon. Ali to ne znači da su odustali od daljnjeg razvoja i predstavili novu verziju – Royole FlexPai 2.

Pojavile se specifikacije Nokia 7.3 5G telefona

Novi Royole FlexPai 2 donosi nove mogućnosti za interakciju između čovjeka i mašine zahvaljujući bojom i svjetlinom najbogatijem ekranu za fleksibilne telefone, istaknuto je na predstavljanju telefona.

Cijena prosječnog telefona koje korisnici kupuju, porasla je za 10% u toku ove godine

Ističu kako su testirali fleksibilnost ekrana, koji je izdržao više od 1,8 miliona preklopa, a u konstrukciji šarki poslužili su se materijalima koji se koriste u proizvodnji aviona i izuzetno su izdržljivi. Zahvaljujući tome, FlexPai 2 moguće je postaviti pod bilo kojim uglom kako bi se gledao sadržaj na ekranu. Ističu kako su samo za šarke registrovali oko 200 patenata i pomoću njih riješili brojne probleme koji inače muče fleksibilne telefone.

Microsoft je za Windows XP spremao temu koja je kopija Mac Aqua izgleda

FlexPai 2 tako ima jedan veliki fleksibilni ekran koji se prelama na pola i to tako da ekran ostaje s vanjske strane. Kad se otvori, ekran ima ukupnu dijagonalu od 7,8 inča, što ga stavlja u rang tableta. Četiri kamere, širokougaona od 16 megapiksela, glavna od 64 megapiksela, selfe od 32 megapiksela i dodatna od 8 megapiksela, smještene su vertikalno uz ivicu na “prednjoj” strani, a kako ističu iz Royolea, zahvaljujući njihovom položaju, korisnici mogu koristiti nekoliko jedinstvenih načina snimanja fotografija.

Microsoft sprema Edge za Linux

Uređaj podržava brzo punjenje pomoću USB-C kabla i ima bateriju od 4450 mAh, ažuriran WaterOS zasnovan na Androidu 10, posljednji Snapdragon 865 procesor te je spreman za 5G tehnologiju. Dolazi u dvije verzije – s 8 ili 12 GB RAM te 256 odnosno 512 GB prostora za skladištenje. Za sad je dostupan samo u Kini i to po cijeni od od oko 1,400 dolara.

(zimo)