Home Apple iOS Samsung će za iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max obezbijediti...

Samsung će za iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max obezbijediti ekrane sa 120 Hz osvježavanjem

Novi izveštaj iz lanca snabdevanja sugeriše da Apple planira da koristi LTPO ekrane za ovogodišnje iPhone Pro modele, koji bi mogli implementirati ProMotion i always-on displej. Raniji izveštaji su pominjali da kompanija planira da OLED panele koje imaju Apple Watch Series 4 i 5 omogući i za ovogodišnje premijum iPhone modele.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

TheElec izveštava da će Samsung biti jedini dobavljač ovih displeja u 2021. godini, uprkos tome što su se ranije pojavile informacije o tome da LG proizvodi LTPO panele za ovogodišnju iPhone liniju. Samsung Display će biti ekskluzivni dobavljač za OLED (organic light emitting diode) panele, a koristiće se u dva naredna iPhone modela iz najvišeg ranga. Oba iPhone 13 modela će imati LTPO (low-temperature polycrystalline oxide) i TFT (thin-film transistors) OLED panele.

Istraživači utvrdili da li je sigurniji Google Android ili Apple iOS operativni sistem

Apple će ponovo objaviti četiri iPhone modela i svi će koristiti OLED panele, s tim što će dva najjača imati LTPO OLED sa podrškom za 120Hz osvežavanje ekrana. I dalje se očekuje da će LG obezbeđivati LTPO ekrane za buduće iPhone modele, ali tek od 2022. godine. Samsung je trenutno vodeći kada je ova tehnologija u pitanju i već ju je koristio u Galaxy Note20 Ultra modelu.

Pretraživač DuckDuckGo postaje sve popularnija Google alternativa

Izveštaj takođe sugeriše da, iako će LTPO biti rezervisan za iPhone Pro modele ove godine, Apple se nada da će naredne godine tehnologiju displeja proširiti na sve modele koje bude predstavio.

Apple bi mogao vratiti Touch ID u iPhone ali sa senzorom ispod ekrana

(benchmark)