Home Android Tableti Samsung Galaxy Tab S5e tablet ima problema sa antenama i signalom

Samsung Galaxy Tab S5e tablet ima problema sa antenama i signalom

Malo ko se ne sjeća Appleovog antennagate slučaja iz 2010. godine kada je otkriveno kako iPhone 4 gubi signal „ako ga krivo držite“. Zbog toga je Apple osmislio i poseban bumper koji je trebao spriječiti gubitak signala, a uskoro je izdana i softverska zakrpa koja je taj problem riješila.

Ali čini se kako jedan takav slučaj ima i Samsung i to s novim tabletom Galaxy Tab S5e. Dio kupaca je primijetio kako im jačina W-Fi signala zavisi od toga kako drže tablet. Jedan od kupaca navedenog tableta je putem Instagrama i objavio fotografiju na kojoj se vidi poruka kako je uređaj izgubio signal.

I dok je David Waner u potpunosti gubio signal na tabletu, internet stranica SamMobile je u svom testu uspjela izgubiti samo 50% signala. Nezavisno, o postotcima jedno je jasno – Galaxy Tab S5e definitivno ima problema s prijemom Wi-Fi signala u određenim slučajevima, a to je kada se drži u donjem, lijevom uglu kada je tablet u landscape položaju.

Kako SamMobile navodi čini se kako neće biti moguće samo izdati softversku zakrpu i tim riješiti problem, već će biti potrebno izmjestiti antene za prijem signala na drugo mjesto. Kako je vidljivo iz komentara na Davidovom profilu, nije jedini koji je naišao na taj problem. Ali dok se dio kupca odlučio vratiti tablet u prodavnice odakle su ih kupili, dio ih je odlučio zadržati i jednostavno ga ne držati u problematičnom uglu.

(bug)