Home Promo Samsung u partnerstvu s Programom UNDP-a predstavio novu mobilnu aplikaciju i posebno...

Samsung u partnerstvu s Programom UNDP-a predstavio novu mobilnu aplikaciju i posebno izdanje Galaxy Note10 kreiranih za Global Goals kampanju

Kompanija Samsung Electronics podržala je Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) poznat pod nazivom Global Goals, a koji je usmeren na ciljeve održivog razvoja (SDGs). Postavljeno je 17 globalnih ciljeva kako bi se pronašla rješenja za neke od najvećih izazova s kojima se suočava čitav sijvet, a među njima se nalaze problemi nejednakosti, klimatskih promjena i zaštite okoline i obrazovanja.

Samsung i UNDP smatraju da je ključni korak u rješavanju ciljeva održivog razvoja podići sijvest javnosti o navedenim problemima, razumijevanje izazova sa ​​kojima se ti ciljevi bave i isticanje njihove važnostii. Kako bi korisnici Galaxy uređaja imali mogućnost da na jednostavan način podrže ove ciljeve i učestvuju u rješavanju ključnih problema, Samsung i UNDP kreirali su Samsung Global Goals mobilnu aplikaciju, koja je zasnovana na edukaciji i donacijama, kao i posebno izdanje najnovijeg Samsungovog uređaja – Galaxy Note10.

„Partnerstvo Samsunga i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj omogućilo nam je da u potpunosti iskoristimo snagu tehnologije za rješavanje najvećih izazova s kojima se suočava svijet. Korisnici Galaxy uređaja mogu se pritom jednostavno informaisati o ciljevima održivog razvoja i podržati ih kako bi zajedničkim snagama napravili promjenu“, istakao je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor odeljenja za IT i mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics.

Nova aplikacija Samsung Global Goals korisnicima će donijeti više informacija o svakom od 17 globalnih ciljeva i edukovati ih o istoimenoj kampanji i važnosti programa UNDP-a. Uz pomoć aplikacije korisnici će imati priliku da doniraju direktno putem zvaničnog web sajta programa UNDP-a. Također, Samsung je prilikom lansiranja nove Galaxy Note serije u Njujorku, predstavio i Galaxy Note10 sa bežičnim punjačem, posebno dizajniran za kampanju Global Goals. Kao podrška u ostvarenju ciljeva, Samsung će donirati dio prihoda od prodaje ovog posebnog izdanja.

Više informacija o Samsung Global Goals saznajte na https://news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com i www.samsung.com/global/galaxy/apps/samsung-global-goals

Program Ujedinjenih nacija za razvoj sarađuje sa pojednicima na svim nivoima društva kako bi pomogao u izgradnji nacija koje mogu prebroditi krizu i pokretati i održavati rast koji poboljšava kvalitet života za sve. U gotovo 170 zemalja i teritorija nudimo globalnu perspektivu i lokalni uvid kako bismo pomogli osnaživanju života i izgradnji snažnih nacija. www.undp.org.

Samsung