Home Promo Slušalice koje odgovaraju svakom uhu i sat koji brine za naše zdravlje

Slušalice koje odgovaraju svakom uhu i sat koji brine za naše zdravlje

Pažljivo kreirane za svačije uho, Galaxy Buds Live bežične slušalice korisnicima pružaju udobnost tokom cijelog dana. Naime, kompanija Samsung ovaj put potpuno je promijenila izgled slušalica, te ovaj model, koji je predstavljen početkom augusta na virtuelnom Unpacked događaju, podsjeća na zrno graha. Zbog svog izuzetno jedinstvenog oblika, koji se savršeno uklapa u svako uho, mogućnost ispadanja je ravna nuli, te su korisnici čak i tokom trčanja sigurni da će ove slušalice ostati na mjestu.

Kombinacijom AKG zvuka i inovativnosti kompanije Samsung, Galaxy Buds Live pružiće korisnicima neviđeno audio iskustvo. Uz zvučnik od 12 mm i pojačivač basa, muzika će zvučati duboko i bogato. Tri mikrofona i jedinica za glasovne komande osiguravaju najveći kvalitet snimanja i upravljanja glasom tokom poziva, dok će funkcija Active Noise Cancellation (ANC) ograničiti pozadinsku buku.

Galaxy Buds Live bežične slušalice se lako i bez napora povezuju sa velikim brojem uređaja, bez potrebe za ponovnim spajanjem nakon prestanka korištenja. Kada su umrežene sa najnovijim Galaxy uređajima, ove slušalice mogu se koristiti kao bežični mikrofon za kristalno jasno snimanje zvuka u videozapisima na Galaxy Note20 uređajima.

Galaxy Buds opremljene su dugotrajnom baterijom koje će izdržati i do 6 sati rada, dok prenosni punjač omogućava dodatnih 15 sati sa nekoliko dodatnih punjenja. Kada je potrebno brzo punjenje, za samo 5 minuta baterija će biti spremna za 1 sat reprodukcije.

Na ovogodišnjem Unpacked događaju, Samsung je predstavio i još jednu inovaciju – Galaxy Watch3, sat koji čuva zdravlje i olakšava svakodnevnicu. Izrađen od vrhunskih materijala, poput nehrđajućeg čelika i kože visokog kvaliteta, Galaxy Watch3 pristaje svačijoj ruci. U poređenju sa originalnim Galaxy Watch pametnim satom, Galaxy Watch3 je, uprkos većem displeju, 14% tanji, 8% manji i 15% lakši . Također, korisnik može odabrati više od 80.000 tema ili dizajnirati svoju autentičnu, uz pomoć 40 različitih dodataka za personalizaciju prikaza informacija.

Ono što je posebno zanimljivo za sve korisnike jesu funkcije kojima je unaprijeđen ovaj model, a koje se koriste za održavanje i praćenje zdravlja. Korisnik uz aplikaciju Blood oxygen (SpO2) može provjeriti zasićenost kiseonikom tokom treninga. U slučaju težeg fizičkog pada, Galaxy Watch3 će ga detektovati i poslati SOS notifikaciju odabranim kontaktima kako bi se korisniku odmah ukazala pomoć.

Sticanje dnevne rutine u treninzima nije lak zadatak, a u tome će od velike pomoći biti mnogobrojne Samsung opcije za ličnu kondiciju. Uz pomoć alata za analizu trčanja, korisnik dobija trenutne informacije tokom jogginga, kao i propratne izvještaje koji će pomoći u poboljšanju kondicije i smanjenju potencijalnih povreda.

Pored toga, uređaji će uskoro biti opremljeni i analizom VO2 podataka o potrošnji kiseonika. Uz aplikaciju Samsung Health, korisnicima će na raspolaganju biti zbirka sa više od 120 različitih video vježbi. Sve što je potrebno jeste da odaberu trening na Galaxy pametnom telefonu i podijele sliku na ekranu Samsung Smart Televizora, dok Galaxy Watch3 automatski prati i analizira vježbanje.

Samsung