Home Android Aplikacije Snapchat dodao opciju koja vam pomaže da izbjegnete COVID-19 zarazu

Snapchat dodao opciju koja vam pomaže da izbjegnete COVID-19 zarazu

Snapchat

U svrhu suzbijanja COVID-19 virusa mnoge Internetske tvrtke pa tako i nama dobro poznate one “društvene” rade na svojem doprinosu u borbi protiv Korona Virusa. Da budemo precizniji riječ je o Snapchatu odnosno o dodavanju “novog filtera” ali ipak ne bi rekli kako je riječ o običnom filteru, već kada se isti odabere stvara se AR krug, odnosno krug uz pomoć naših kamera pametnih telefona.

Apple iPhone 9/9 Plus stiže i prije no što se očekivalo

Dalje kada se isti odabere putem primarne kamere aplikacija postavlja krug gdje je jasno označeno kolika mora biti propisana udaljenost između ljudi na javnim prostorima. Naravno navedena značajka stvorena je prvenstveno za vrijeme kada se korisnici nađu na javnim površinama, trgovima, cestama, parkovima te tome slično. Propisane mjere razmaka odobrila je Svjetska Zdravstvena Organizacija a ista zahtjeva udaljenost od dva metra između ljudi, kako se COVID-19 ne bi širio.

Snapchat AR

Ovome nadodajmo i još jedan Snapchat filter koji je stvoren u svrhu učestalog podsjećanja korisnika koliko je važno na dnevnoj bazi prati ruke, izbjegavati rukovanje i ne doticati lice i oči. Svoj obol dati će i ostale dobro nam poznate društvene mreže poput Instagrama, Facebooka i Messengera, Vibera te WhatsApp-a ali one svoja rješenja još uvijek stvaraju.

                 

(PhoneArena)

Znate li da nas možete pratiti i putem Viber grupa, Facebook stranica, Instagram profila, YouTube kanala ili Discord servera? Kliknite ovdje i pridružite nam se!