Home Aplikacije Stadia dolazi na veći broj pametnih telefona

Stadia dolazi na veći broj pametnih telefona

Google Stadia

Google Stadia igraća je platforma koja se oslanja i temelji na oblaku. Novi način igranja i dovođenja streamanja ka korisnicima nije više nezamislivo. Nije više potrebno imati ultra jako računalo ili prijenosnik, nije više potrebno imati dobru grafičku karticu, radnu memoriju ili procesor, od sada je samo bitno imati dobru brzinu Interneta.

Pojavili se renderi Google Pixel 4a telefona

Google je 19.11.2019, godine učinio Stadiu dostupnu (ista za sada nije dostupna za prostor Balkana). Kao što smo naveli nisu više bitne značajke računala da se igraju Svjetski poznati naslovi gaming industrije, već nije niti potrebno igrati na nekoj od platformi odnosno uređaja. Da pojasnimo Google Stadia dostupna je kao za korištenje odnosno igranje kako na računalu i prijenosniku tako i na pametnom televizoru, tabletu ili pak pametnom telefonu temeljenom na Android moblinom operativnom sustavu. Igranje može biti izvedivo na bilo kojem hardveru koji ima mogućnost povezivanja na Internet (dali to bilo putem bežičnog-Wifi, ili putem mrežnog-LAN) i naravno da se osigura dobra brzina istoga. Ipak je postojalo jedno „ograničenje” koje se odnosni na pametne telefone. Prije samog puštanja u opticaj Google je naveo kako će Stadia raditi na Pixel pametnim telefonima ali sada se čini kako su se predomislili.

Naime pojavile su se informacije kako Stadia može biti pokrenuta i igriva i na pojedini modelima pametnih telefona poput: Samsung Galaxy S10 linije, Galaxy Note 10/10+ (i Note 9 modela) ili pak OnePlus modela pametnih telefona. Ovo još sve nije službeno potvrđeno na za vjerovati je kako se radi o ljudima iz razvojnog tima Google Stadie koji započinju proces testiranja i ostalih modela pametnih telefona koji koriste Android mobilnu platformu a sve u svrhu širenja zastupljenosti ove gaming platforme u oblaku, kako je vole oslovljavati u Googleu. Za sada su još uvijek na službenim stranicama Google Stadie podržani Pixel pametni telefoni no povjerljivi izvori govore kako će se to uskoro promijeniti te će se popis ažurirati i (ne)Pixel pametnim telefonima.

Google prestaje izbjegavati plaćanje poreza

Iako ste poklonik iOSa konkurentskog Applea, Google Stadia isto tako može biti u vašem vlasništvu te slobodno kliknite na priloženi link: Google Stadia (Apple).