Home Apple iOS Stigli su Apple iOS 13.4, iPadOS 13.4, watchOS 6.2, macOS 10.15.4 i...

Stigli su Apple iOS 13.4, iPadOS 13.4, watchOS 6.2, macOS 10.15.4 i tvOS 13.4

Nakon što je iPad Pro 2020 predstavljen sa iPadOS 13.4, očekivalo se da Apple pošalje iOS 13.4 i iPadOS 13.4 na uređaje krajnjih korisnika u razumnom roku, a upravo to se sinoć i dogodilo. Pored iPhone i iPad uređaja nove verzije svojih operativnih sistema su dobili i Apple Watch pametni satovi, Mac računari te AppleTV uređaji u vidu watchOS 6.2, macOS 10.15.4 i tvOS 13.4 nadogradnji.

Apple App Store zvanično stiže u BiH, Srbiju i Crnu Goru

Pomenućemo samo taksativno novosti u ažuriranu, a to su: iCloud Folder Sharing koji možete podijeliti čitav direktorijum u iCould oblaku. Podrška za Magic Keyboard, Magic Mouse, Magic Mouse 2, Magic Trackpad, Magic Trackpad 2 te razne Bluetooth i USB miševe u iOS/iPadOS. 9 novih Memoji stickera. Ispravke za Camera, Photos i Mail aplikacije za iOS/iPadOS. Podrška za PowerBeats 4 slušalice. Podrška za kupovinu univerzalnih aplikacija za iOS/macOS.

iPhone 12 se odlaže do novembra ove godine

iPhone 12 Pro Max će imati veći senzor kamere od ostatka ovogodišnjih iPhone uređaja

Zanimljivo je da je u iOS 13.4 kodu pronađen “CarKey” API, odnosno buduća opcija koja će dozvoliti otključavanje automobila putem vašeg iPhone preko NFC veze.

U svakom slučaju, ako još niste ažurirali svoj iPhone/iPad, izaberite Settings > General > Software Update i osvježite svoj Apple uređaj.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!