Home Apple iOS Suosnivač kompanije Apple, Steve Wozniak, tužio Google

Suosnivač kompanije Apple, Steve Wozniak, tužio Google

Steve Woznika podneo je tužbu protiv YouTube, koji je u vlasništvu Google kompanije, rekavši da je ova platforma više puta ignorisala zahteve da skine lažne bitkoin nagradne igre koje koriste njegovo ime.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Uporedio je postupke YouTube sa onim što je Twitter uradio, jer je ova društvena mreža brzo uklonila slične prevare nakon što su Wozniak i druge poznate ličnosti bili hakovani prošle nedelje. Wozniak je podneo tužbu zajedno sa još 17 ljudi, a njihov cilj je da prisile YouTube i njegovu matičnu kompaniju, Alphabet, da obrišu sporne video-snimke i upozore korisnike na prevaru. Ove YouTube prevare koriste Wozniak-ovu fotografiju kako bi korisnici bili uvereni u to da će im se udvostručiti bitkoini koje ulože.

iPhone će periskopske kamere dobiti tek u 2022. godini

“Kada korisnici prenesu svoju kriptovalutu prevarantima u nepovratnoj transakciji, ne dobijaju ništa zauzvrat”, navodi se u tužbi. Kako Wozniak tvrdi, YouTube takođe profitira od ovih prevara, pa ne želi da ih ukloni, prenosi Engadget. Kada se dogodilo hakovanje naloga slavnih na Twitteru, Wozniak je prokomentarisao kako se to već desilo njemu i Elonu Masku, ali na YouTube platformi. “Naš ugled je narušen. Ljudi nam šalju mejlove i traže svoje obećane bitkoine, besni su. Pravi problem je u tome što ne postoji pravi način da se algoritmom isključe ovakve prevare, čak i pri očiglednom kršenju autorskih prava”, rekao je Wozniak.

Očekuje se kako će Apple Watch 6 moći mjeriti temperaturu korisnika

Za sada nema nekog određenog odgovora iz YouTube na Wozniak-ove optužbe, ali su se ranije u sličnim situacijama pozivali na Zakon o poštovanju komunikacija, koji kaže da provajderi (odnosno pružaoci usluga platforme) ne mogu biti odgovorni za sadržaj koji korisnici objavljuju.

TSCM će proizvoditi Apple čip za Mac računare

(tehnopolis)