Home Apple iOS Očekuje se kako će Apple Watch 6 moći mjeriti temperaturu korisnika

Očekuje se kako će Apple Watch 6 moći mjeriti temperaturu korisnika

Apple Watch 5 pokazao se kao odličan uređaj za zdravlje i fitness, ali nadolazeći Apple Watch 6 bi trebao biti daleko bolji. Prema prvim glasinama, novi sat američkog tehno giganta će biti idealan za ljubitelje joge.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Ovakve najave zasnivaju se na patentu koji je Apple nedavno odobrio, a kojeg je uočio Patently Apple. Naslovljen kao “potrošnja energije i brzina otkucaja srca za jogu”, patent detaljno opisuje metode preciznog praćenje stanja korisnika tokom praktikovanja joge, javlja Techradar.

iPhone 12 bi trebao imati nova premium sočiva na svojim kamerama

Intrigantno je da patent spominje i očitavanje temperature tijela kako bi korisnici procijenili da li je pravo vrijeme za jogu. Podsjetimo da Apple Watch već prati korisnike koji praktikuju jogu, ali sistem će sada biti unaprijeđen u mnogo čemu. Međutim, trenutni modeli Apple Watcha ne mogu očitati temperaturu vašeg tijela, kao što bi trebao Apple Watch 6.

Apple zvanično prikazao novosti koje nas očekuju u iOS 14

Ipak, Techradar napominje kako ne mora značiti da će najavljeni patent ikada ugledati svjetlost dana. Međutim, s obzirom da je odobren tako blizu mogućeg lansiranja modela Apple Watch 6 i watchOS 7 u septembru ove godine, vrlo je moguće da će korisnici novog modela Appleovog sata uživati u ovim karakteristikama. To će se posebno svidjeti ljubiteljima joge. U svakom slučaju, ako Apple Watch 6 ne bude pratio jogu i mjerio temperaturu, ove mogućnosti donijet će Apple Watch 7.

Zbog loše potražnje iPhone, Apple isplatio skoro 1 milijardu dolara Samsungu

Podsjetimo, Techradar još ranije je pisao da će Apple Watch 6 imati senzor koji će mu omogućiti da predvidi napad panike. Uređaj bi trebao moći analizirati nivo kisika u krvi na osnovu broja otkucaja srca te ustanoviti da li korisnik hiperventilira.

Apple bi ove godine mogao objaviti iPad u stilu iPhone SE 2020

(klix)