Home Igre Tamagotchi se vraća kao mobilna aplikacija

Tamagotchi se vraća kao mobilna aplikacija

Dovoljno je reći Tamagotchi i mnogi će se sjetno vratiti u devedesete, kada je ova igračkica, zapravo privjesak za ključeve bio nevjerovatno popularan. Priča je krenula 1997 godine kada se Tamagotchi “rodio” i ekspresno osvojio svijet, koji je uz igru imao i zadatak učenja najmlađih odgovornosti. Jer, Tamagotchija je trebalo konstantno paziti i maziti, davati mu hranu, paziti da se ne razboli, posvetiti mu dovoljno pažnje za igru, zapravo s njim je trebalo raditi sve ono što bi se trebalo raditi i s pravim kućnim ljubimcima, naravno ovdje ipak nije postojala opasnost od tragičnog ishoda ako biste ga zapustili.

Tih godina je Tamagotchi bio pandan Pokemonima koji su ne tako davno izazvali globalnu histeriju, ali kako se razvijala tehnologija, tako su i stare tehnologije, a Tamagotchi se pretvorio u takvu, polako ali sigurno završavale negdje na dnu ladica, ormara, torbi. Ipak, posljednjih godina svjedočimo trendovima povratka u vremena koji će mnogi nazvati romantičnim, pa je tako stiglo i doba da se Tamagotchi “reinkarnira” i doživi svoju novu mladost, ovoga puta s mogućnostima prilagođenim modernom dobu i tehnologiji kakvu koristimo danas.

Za to je zaslužna kompanija Bandai Namco, koja je pokrenula projekt My Tamagotchi Forever, igricu koja će se od 2018. moći instalirati na sve Android i iOS mobilne uređaje. Osnove će ostati isto, sve ono što ste s Tamagotchijem i za njega morali raditi krajem devedesetih, ako ste ga imali, morat ćete raditi i sada. Naravno, postoje razlike, jer nova verzija će donijeti i brojne nove mogućnosti, a odlična je vijest što će osnovna verzija igrice biti potpuno besplatna. Za sada samo stanovnici pojedinih država mogu koristiti My Tamagotchi Forever, svi ostali morat će se strpiti do iduće godine.

                      

U slučaju da koristite Android, a da vam Tamagotchi Forever nije dostupan, možete ga preuzeti u vidu APK fajla sa ovog linka, a šta je APK fajl i kako se instalira, možete pronaći ovdje.

(zimo)