Home Android Tableti TCL sprema ekran za tablete sa osvježavanjem od 240 Hz

TCL sprema ekran za tablete sa osvježavanjem od 240 Hz

Ekrani s frekvencijom osvježavanja od 240 Hz nisu ništa novo kada su u pitanju ekrani za računare. Ali izgleda kako će uskoro takvi ekrani stići i na tablete, barem ako je suditi prema informacijama koje su se ovih dana pojavile na kineskim društvenim mrežama.

Izvor je objavio fotografiju jednog 10,8“ ekrana kompanije TCL uz koju je vidljiv i dio tehničkih podataka. TCL je naveo kako je riječ o 10,8“ WQ Gaming ekranu, što može značiti kako bi se na tržištu u skorijoj budućnosti mogli pojaviti i gamerski tableti, s ozbirom da gamerske telefone već imamo.

Uz navedenu dijagonalu prikazani ekran se odlikuje rezolucijom od 2.560×1.600 piksela, gustoćom prikaza od 280 PPI, osvjetljenjem od 500 nita i brzinom odziva od 2 ms. Debljina ekrana je 1,5 milimetara, a debljina okolnih ivica 0,6 milimetara.

TCL-ov ekran u gornjem lijevom uglu ima punch-hole zbog čega neodoljivo podsjeća na ekran na tabletu MatePad Pro. Međutim kako se Huawei nije pohvalio 240 Hz panelom, a i MatePad Pro ima nešto veće osvjetljenje (540 nita) sa velikom sigurnošću možemo reći kako nije riječ o istom, već samo sličnom ekranu.

(bug)