Home Aplikacije Telegram sada ima mogućnost video poruka

Telegram sada ima mogućnost video poruka

649
0
SHARE

Četvrta verzija aplikacije za razmjenu poruka Telegram dobila je nekoliko novosti koje vrijedi istaknuti.

Prva novina je mogućnost razmjene video poruka, što je opcija koja je dodana na već postojeću mogućnost razmjene glasovnih poruka. Kako bi se pristupilo kreiranju video poruka, dovoljno je ući u prostor za chat te aktivirati kameru ili mikrofon, držeći njihovu ikonu.

Uz dodavanje opcije slanja video poruka pokrenut je i video servis Telesco.pe, na kojem će zainteresovani korisnici “moći komunicirati s publikom”. Za pregledavanje javnih video snimaka na navedenom servisu neće biti potreban nalog na Telegramu.

Druga novina je mogućnost naručivanja i plaćanja robe te usluga putem botova zahvaljujući novoj opciji Bot Payments.

Telegram dobio mogućnost glasovnih poziva

Posljednja novina je opcija Instant View koja omogućava brz i jednostavan pregled članaka po uzoru na prikaz kakav nudi servisi kao što su Pocket i Instapaper ili opcija Reader View u pregledniku Firefox (naglasak je stavljen na sam sadržaj i tekst dok se suvišni elementi uklanjaju).

Osim teksta, opcija Instant View donosi i podršku za fotografije, video sadržaj i druge vrste sadržaja. Opcija će dobro funkcionisati čak i s internet stranicama koje nisu optimizovane za rad na mobilnim uređajima.

                     

(bug)