Home Android Aplikacije TikTok više nije najpopularnija aplikacija za mobilne telefone

TikTok više nije najpopularnija aplikacija za mobilne telefone

Mjesecima je TikTok bila najpreuzimanija aplikacija za iPhone. Ova aplikacija za snimanje kratkih videa i objavljivanje na toj društvenoj mreži, oduševila je mlade, a tokom pandemije koronavirusa mnogima je bila glavni izvor zabave.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Ali prema podacima analitičke kompanije Sensor Tower, u periodu od 1. aprila do 30. juna, mjesto najpopularnije aplikacije osvojio je Zoom, aplikacija za video konferenciju. Ta je aplikacija skinuta impresivnih 94 miliona puta. Treba istaći i kako je TikTok u istom periodupreuzet 71 milion puta.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Analitičari ističu kako je Zoomov uspjeh izuzetan jer je rijetkost da takve “ozbiljne” aplikacije prijeđu više od 50 miliona preuzimanja. Obično su takve impresivne brojke rezervisane ga mobilne igre ili društvene mreže.

Nekoliko zanimljivosti o Google Earth servisu

Dodamo li podacima iz App Store i podatke iz Google Play prodavnice, Zoom, TikTok i igra Pokemon GO spadaju u elitan klub aplikacija koje su premašile više od 300 miliona preuzimanja u jednom kvartalu.

Nove potvrde glasina kako će Huawei Mate 40 i P50 serija telefona stizati sa Snapdragon čipovima

Zanimljiv je podatak i kako je pandemija koronavirusa COVID-19 uticala na broj preuzetih aplikacija širom svijeta. Tako su u drugom kvartalu ove godine korisnici preuzeli ukupno 37,8 milijardi aplikacija (iz službenih prodavnica aplikacija). Od toga 9,1 milijarda otpada na aplikacije u App Storeu, a 28,7 milijardi na Google Play.

Zbog loše potražnje iPhone, Apple isplatio skoro 1 milijardu dolara Samsungu

Kad bismo morali podvući crtu, mogli bismo reći da je koronavirus COVID-19 uticao na to koje aplikacije koisnici koriste na svojim pametnim telefonima. Održavanje kontakata, ali i rad od kuće, sigurno su podstaknuli Zoomov rast, a zatvaranje u kuće, popularnost TikToka kao novog izvora zabave.

Istorija emotikona: Znate li kada je kreiran prvi emotikon?

Biće zanimljivo vidjeti hoće li se isti trend nastaviti i do kraja godine.

(zimo)