Home Apple iOS U drugoj polovini 2021. godine očekuje se redizajn MacBook laptopa

U drugoj polovini 2021. godine očekuje se redizajn MacBook laptopa

Apple planira da lansira redizajnirane MacBook modele sa vlastitim silicijumom u drugoj polovini 2021. godine, rekao je analitičar Ming-Chi Kuo u istraživačkoj belešci. Kompanija iz Kupertina započela je tranziciju sa Intelovih procesora na svoj vlasniti M1 čip lansiranjem novih MacBook AirMacBook Pro i Mac mini uređaja početkom ovog meseca. Međutim, Apple nije uneo nikakve promene u dizajn novih modela. Pa ipak, na MacBook Air-u je postojao kompletan „dizajn bez ventilatora“ koji je pružio tiho, ali i moćnije iskustvo.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Kuo predviđa, kako je izvestio MacRumors, da će dodatni Apple-ovi modeli MacBook-a, koji dolaze sledeće godine, imati novi dizajn. To bi bila glavna razlika od nedavno lansiranih MacBook Air-a i MacBook Pro-a zasnovanih na čipu M1 koji zadržavaju staru estetiku. Iako Kuo u napomeni nije precizirao koji će novi modeli biti deo tranzicije koja će se dogoditi sledeće godine, prethodno je sugerisao da je u planu redizajn 14- i 16-inčnih MacBook Pro modela. Pored novih MacBook modela, Kuo je ranije nagađao da bi Apple mogao da donese osvežene Mac radne stanice. Tu mogu biti i 24-inčni iMac sa glasinama sa novim dizajnom, kao i manja verzija Mac Pro-a.

Pojavile se glasine o tome koji će iOS uređaji dobiti iOS 15

Kuo je takođe izjavio da je potražnja za novim iPad Airom „bila bolja od očekivane“ i da će se zamah rasta nastaviti usvajanjem novih tehnologija, uključujući mini-LED ekrane i podršku za 5G sledeće godine. Takođe je navodno napomenuo da bi novi iPad po niskoj ceni mogao da stigne u drugoj polovini sledeće godine. To bi mogao biti iPad devete generacije.

Ovo su cijene proizvodnje iPhone 12 telefona, a svega 4.6% dijelova dolazi iz Kine

Osim dodatnih MacBook modela i novog iPad-a, Kuo je navodno predvideo da bi treća generacija AirPods slušalica mogla doći krajem drugog kvartala sledeće godine. Veruje se da su novi AirPods slični AirPods Pro-u, mada verovatno neće imati aktivnu podršku za poništavanje buke. Kuo je ranije primetio da će se AirPods 3 prebaciti na bolje prijanjanje i ispunjavanje ušnom kanalu, što je za razliku od AirPods-a i AirPod-a u obliku periskopa (2. generacija). Takođe je pomenuo u prethodnoj belešci da nadogradnja na AirPods Pro neće stići do 2022. To sugeriše da bi Apple mogao da donese samo jednu nadogradnju u svoju liniju AirPods u bliskoj budućnosti. Bez obzira na to, takođe možemo da očekujemo slušalice AirPods Studio kao nove ponude u ponudi.

Pokrenuta razvojna verzija Windowsa za ARM na MacBooku sa Apple M1 čipom

(benchmark)