Home Aplikacije Viber aplikacija nadograđena na verziju broj 10

Viber aplikacija nadograđena na verziju broj 10

Viber je izdao novu, desetu po redu veliku nadogradnju svoje istoimene aplikacije za dopisivanje i razgovore. Uz očekivane ispravke bagova, stigla su i nova funkcionalna poboljšanja, ali i novi korisnički interfejs – bijele boje uz zadržavanje prepoznatljivih ljubičastih detalja.

Novim korisničkim interfejsom Viber je postao pregledniji i jednostavniji za korištenje. Od sada se privatnim i grupnim chatovima, Communityju, chatbotovima i sadržaju koji se redovno koristi pristupa s glavne chat liste. U najnovijoj verziji korisnici s jednog ekrana mogu pregledavati sve nedavne pozive, pristupiti kontaktima iz imenika i upravljati svojom Viber Out pretplatom.

Nova verzija donosi više privatnosti za korisnike – moguće je chatati s drugim korisnicima, a da se pritom međusobno ne otkrivaju telefonski brojevi (Hidden-number chat). Ali ova opcija je ograničena samo na dopisivanje unutar Communityja.

Viber bi prema najavi uskoro trebao dobiti i podršku za grupne pozive. Korisnici neće moći u grupni poziv uključiti prevelik broj osoba, tek njih pet. Za početak će biti podržani samo glasovni pozivi, a kasnije i video pozivi. Više informacija o novim mogućnostima možete saznati na zvaničnom blogu kompanije.

Dijelu korisnika je preko App Storea i Google Playa još uvijek dostupna samo starija verzija, ali uskoro će i njima, najkasnije kroz koji dan, postati dostupna i nova. Ako ste nestrpljivi, APK fajl najnovije verzije možete preuzeti ovdje, a šta je to APK i kako se instalira možete pročitati ovdje.

(bug)