Home Aplikacije WhatsApp za Android uskoro dobija mogućnost zaključavanja na ostisak prsta

WhatsApp za Android uskoro dobija mogućnost zaključavanja na ostisak prsta

WhatsApp, odnosno njegov vlasnik Facebook, vodi računa da njegova aplikacija za mobilno dopisivanje, pozivanje i razmjenu fajlova bude redovno ažurirana s novim dodatcima kako bi uspješno konkurisala drugim sličnim aplikacijama na tržištu. Ali, nekad se dogodi da WhatsApp bude konkurencija samom sebi te da neke od funkcija ne budu u isto vrijeme spremne za sve podržane platforme.

Jedna od takvih je Fingerprint Lock koju su korisnici uređaja s iOS platformom dobili mjesecima ranije u odnosu na korisnike uređaja s Androidom. Ali i to će se uskoro promijeniti. Korisnici beta aplikacije već su dobili nadogradnju koja Fingerprint Lock donosi i na Android uređaje. Ostali će se morati strpiti još neko, kraće, vrijeme.

Fingerprint Lock nije po defaultu uključen, čak ni na uređajima na kojima se otisak prsta već koristi za otključavanje uređaja, već je potrebno samostalno uključiti opciju. Nova karakteristika je zakopana unutar podešavanja te da bi se došlo do nje potrebno je unutar menija Settings ući u menije Account i Privacy te odskrolati skoz na kraj i tapnuti na Fingerprint Lock. Nakon aktivacije potrebno je još odabrati nakon koliko će se vremena neaktivnosti aplikacija zaključati. Na raspolaganju su tri opcije – odmah, nakon minute ili nakon 30 minuta.

Minimalna verzija aplikacije koja podržava navedenu opciju je 2.19.22 i članovi beta programa mogu je preuzeti preko Google Play prodavnice, a vi je možete preuzeti sa ovog linka. Ako vam je potrebna pomoć oko instalacije APK fajlova, možete je pronaći ovdje.

(bug)