Home Promo Znate li da možete upravljati sportskim klubom uz pomoć Android ili web...

Znate li da možete upravljati sportskim klubom uz pomoć Android ili web aplikacije?

SmartClub je domaća aplikacija koja olakšava upravljanje sportskim klubom. Namjenjena je prvenstveno klubovima sa većim brojem polaznika (škole sporta, fudbalske akademije i sl), koji troše mnogo vremena da precizno evidentiraju posjetu treninzima i uplate članarina, a može se koristiti za evidenciju polaznika i članarina i u manjim sportskim klubovima, teretanama, plesnim studijima, fitnes i joga grupama.

Aplikacija je nastala u saradnji sa sportskim klubovima i na osnovu njihovih zahtjeva. Kao najveći problemi u funkcionisanju kluba navedeni su dupli spiskovi grupa za trening, jer je svaki trener imao svoj spisak, a kako su polaznici većinom djeca, koja se često upisuju i ispisuju, spiskovi su imali dosta precrtanih i dopisanih članova, te su se vremenom razlikovali. Takođe, evidencija uplata članarina je oduzimala mnogo vremena. Zbog navedenih problema, treneri i uprava kluba su trošili mnogo vremena na ove administrativne zadatke.

SmartClub aplikacija omogućava trenerima da se fokusiraju na svoj osnovni posao tj. rad sa mladim sportistima i da višestruko smanje vrijeme provedeno na administrativnim zadacima.

Treneri u aplikaciji na jednostavan način unose podatke o prisustvu na treningu i članarinama, a najvažnije je da se ti podaci čuvaju na jednom mjestu, u centralnoj bazi podataka, tako da svi treneri pristupaju istim podacima. Ukoliko neko upiše ili ispiše polaznika ili evidentira članarinu, istog momenta taj podatak je vidljiv svima ostalima u klubu (naravno, ukoliko imaju ulogu koja im omogućava da vide taj podatak), tako da praktično svi gledaju u isti spisak.

SmartClub omogućava jednostavno upravljanje članovima (dodavanje novih članova, izmjena podataka postojećih članova, brisanje članova i dr.), podjelu članova u grupe, evidenciju uplata, upravljanje prospektima, upravljanje trenerima, kreiranje rasporeda i dr. Za one koji žele maksimalno da iskoriste mogućnosti aplikacije tu je i automatsko štampanje diploma polaznicima, slanje obavještenja putem SMS poruka kao i evidencija troškova kluba.

Ovaj praktični program koristi sve unesene podatke kako bi upravi kluba napravio izvještaje o broju i kretanju broja članova, posjećenosti, uplatama itroškovima.

Važno je napomenuti da se podaci svih klubova svakodnevno kopiraju na više servera u različitim dijelovima svijeta tako da su sigurni u slučaju bilo kakvih elementarnih nepogoda ili drugih problema. Korisnicima je na raspolaganju telefonska i email podrška u slučaju bilo kakvih nejasnoća oko upotrebe aplikacije, kao i besplatna obuka trenera za korištenje aplikacije.

Program se može koristiti na telefonu i tabletu kao Android aplikacija ili na računaru korištenjem web aplikacije.

Korisnici koji žele da probaju aplikaciju dobijaju tri sedmice besplatnog korištenja. Do kraja februara su u toku popusti koji variraju u zavisnosti od broja članova kluba.

SmartClub