Home Ostalo Gadgeti 8 zanimljivih Xiaomi proizvoda koji nisu mobilni telefoni

8 zanimljivih Xiaomi proizvoda koji nisu mobilni telefoni

Xiaomi je kineski brend koji je u svijetu najpoznatiji po svojim pametnim telefonima koji imaju sjajan odnos cijene i kvalitete. Međutim, mnogi ne znaju da Xiaomi nudi proizvode vrlo širokog asortimana. U ovom članku donosimo vam četiri zanimljiva Xiaomi proizvoda za koje vjerovatno niste čuli ranije, a itekako su vrijedni pažnje.

Xiaomi Mijia Electric Shave aparat za brijanje

Xiaomi proizvodi i aparate za brijanje. Navedeni model je vodootporan (IPX7) te ga je lako oprati pod vodom, a sadrži tri glave koje pokrivaju ugao od 360° te dvostruke oštrice. Omogućuje mokro i suho brijanje. Dolazi s dokom za punjenje, a podržava brzo punjenje (5V1A).

Xiaomi 70MAI Smart Dash Cam

Kamera za vožnju je izvanredan izum koja aktivno snima sva događanja na cesti i može poslužiti kao dokaz prilikom saobraćajne nezgode. Međutim, potrebno je provjeriti i je li takvo snimanje usklađeno sa zakonom. Xiaomi 70MAI Smart Dash Cam nudi h.264 enkodiranje, ima ugrađenu memoriju od 512 MB (proširivo SD karticom do 64 GB), a snima u FullHD 1080p rezoluciji. Podržava spajanje na WiFi i gledanje videa na pametnom telefonu u realnom vremenu.

Pojačivač WiFi signala Xiaomi WiFi Amplifier Pro

Pojačivač WiFi signala iliti WiFi repeater već spada u pravi računarski hardver. Ovaj Xiaomijev uređaj sadrži dvije antene od 2 dBi, radi na frekvenciji od 2,4 GHz, a nudi propusnost do 300 Mbps. Na njega je moguće istovremeno spojiti do 64 uređaja. Vrlo ga je lako postaviti i instalirati.

Bežična slušalica Xiaomi Music Bluetooth Earphone

Ultra malena i prijenosna bluetooth slušalica (masa samo 6,5 grama) je izvrstan gadget za one koji često razgovaraju putem mobitela. Puni se 2 sata, a pruža do 3 sata razgovora uz standby 70-100 sati. Lijepo je dizajnirana i zaštićena nanotech premazom koji štiti od ogrebotina, prašine i masnoća. Na kraju, cijena joj je i više nego popularna.

Xiaomi Soocare X3 četkica za zube

Osim što je u pitanju četkica za zube, u pitanju je pametna četkica za zube koja se spaja sa vašim mobilnim telefonom gdje, pomoću aplikacije namijenjene za to, možete odrediti koliko dugo ćete prati zube, kao i neke druge stvari. Baterija ima kapacitet od 1000 mAh i može trajati 25 dana na jednom punjenju (ukoliko četkicu koristite svaki dan po 4 minute), a dopunjavanje traje 16 sati.

Xijaomi MIJIA uređaj za odbijanje komaraca

Ovo tržište je posebno zanimljivo, međutim Xiaomi je poznat kao kompanija koja se ne plaši riskirati. Zbog toga je tu proizvod poput MIJIA električnog uređaja za odbijanje komaraca koji je jako male veličine i jako lagan, a može izdržati 15 sati kada ga se spoji na bateriju kapaciteta 10000mAh, odnosno 28 sati na bateriji kapaciteta 20000mAh.

Xiaomi Mi Air Ultrabook

Da, Xiaomi proizvodi i laptope, i to poprilično dobre. Sa ekranom dijagonale 13.3 inča Full HD rezolucije i SSD-om od 256GB (te debljinjom manjom nego MacBook Air laptop iste veličine ekrana), Mi Notebook Air je zaista odličan izbor.

Xiaomi Olovka

Osim stvari koji zahtijevaju elektirčnu energiju, Xiaomi proizvodi i one koji ne zahtijevaju. Primjer – olovka.

(balkanandroid/bug)