Home Ostalo Gadgeti Google će u oktobru predstaviti Pixel Watch

Google će u oktobru predstaviti Pixel Watch

Google Pixel Watch

Na internetu su nedavno osvanuli renderi za Google-ov pametni sat Pixel Watch koji bi trebao biti prvi Google-ov pametni sat. Renderi sugerišu da će premium nosivi uređaj implementirati različite opcije pozadina i boja za kaiševe.

Fotografije pokazuju da nema dodatnih tastera na satu, izuzev glavnog koji je smješten s desne strane (krunice). Sugeriše se sa će Pixel Watch biti predstavljen u oktobru, uz Pixel 6 porodicu telefona.

Dojavljivač Jon Prosser, koji je objavio rendere, ističe da pametni sat ima kodno ime “Rohan”. Uređaj inspiraciju za dizajn uzima od Samsung i Apple modela, sa okruglim kućištem.

Prema navodima dojavljivača, Google će ponuditi oko 20 opcija kaiševa za Pixel Watch, a kada su u pitanju specifikacije ništa konkretno za sada nije poznato.

Vjeruje se da će Google Pixel Watch koristiti Wear OS platformu, a mogao bi biti opremljen senzorom koji mjeri rad srca i mogao bi imati veći broj sportskih modova. Postoji mogućnost i implementiranja mjerenja kiseonika u krvi, glasovnih komandi i drugih funkcija.

(balkanandroid/benchmark)