Home Ostalo Gadgeti Google, Fitbit i Samsung spajaju svoje platforme za pametne satove

Google, Fitbit i Samsung spajaju svoje platforme za pametne satove

Na Wear OS se već neko vreme ne obraća pažnja – Google na tom polju ne radi ništa, dok se Samsung bori sa raznoraznim problemima kada su pametni satovi u pitanju. Kompanije su odlučile da to promene, a zajedno sa Fitbitom (koji je nedavno postao deo kompanije Google).

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Naime, Google i Samsung prave zajedničku platformu, koja bi trebalo da kombinuje najbolje od svega što nude Wear OS i Tizen. U tišini je dobila i novo ime – “Wear“, bez sufiksa “OS”. Javnost ipak nije upoznata sa detaljima, tako da se još uvek ne zna koje sve promene očekuju ljubitelje pametnih satova. Jasno je da se korisnici najviše interesuju za hardver, a iz kompanije kažu da će se Wear naći na sledećem Samsung Galaxy Watch modelu, što će verovatno biti Galaxy Watch 4. Samsung donosi i Exynos system-on-chip (SoC), što znači da bi Wear OS mogao da se oslobodi zavisnosti od podrške kompanije Qualcomm.

Balmuda, proizvođač vrhunskih tostera i ventilatora planira proizvoditi Android telefone

Wear OS je sve do sada bio u nezgodnom položaju, najpre zbog toga što nije mogao da nađe SoC prodavca od poverenja. Zbog toga se nalazio u senci Apple Watcha, koji svake godine dobija značajna unapređenja kada je hardver u pitanju. To bi uskoro moglo da se promeni, a Google obećava da će novi Wear OS imati „bolje performanse, duže trajanje baterije, te zajednicu koja će omogućiti brži i efikasniji razvoj“. Fitbit je, sa druge strane, obećao da na Wear stiže najbolje od svega što ima da ponudi, a svi zajedno obećavaju nove i naprednije premijum pametne satove.

Stigao je Windows 10 21H1 May 2021 Update

(pcpress)