Home Ostalo Putin uvodi eSport u ruske škole

Putin uvodi eSport u ruske škole

Rusi su godinama slovili kao izvrsni sportisti u atletici, gimnastici, ali i cijelom nizu drugih sportova. Dijelom je za to bio odgovoran i program koji je djecu od najmanje dobi uključivao u sport i treninge. Logika je jednostavna – što više djece uključiš u sport što ranije, prije ćeš moći uočiti one koji imaju potencijala postati profesionalni sportisti.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Čini se kako ruski predsjednik Vladimir Putin isto želi napraviti i u svijetu eSporta. Kako javljaju ruski mediji, Putin je izrazio svoju podršku ideji o održavanju eSport turnira u ruskim školama. To je pomalo i logičan potez jer je Rusija bila među prvim zemljama u svijetu koje su prepoznale eSport kao sportsku disciplinu još 2016. godine. Putin bi svojom odlukom mogao eSport u školama dovesti na nivo drugih sportova.

Nvidia će za ARM platiti 40 milijardi dolara

Kako pišu mediji, uvođenje esporta u škole trebalo bi, u glavama roditelja, “uništiti predrasude da su video igre čisto zlo”. Putin je istaknuo kako je eSport izuzetno koristan, ali samo ako se turniri održavaju “na najbolji mogući način”.

Huawei Petal Search postaje pravi konkurent Google pretraživaču

Što to znači za ruske škole? Ukratko – velike promjene. Prije svega, škole bi trebale dobiti nove, bolje i jače računare koja bi djeci omogućila da igraju i grafički zahtjevnije video igre. Tu vjerojatno treba dodati i bolju internet vezu kako bi se mogli organizovati i turniri među školama.

Pored RTX 3070, 3080 i 3090 kartica Nvidia planira i RTX 3060 grafičku karticu

Iako Putin nije precizirao kad bi trebalo krenuti s uvođenjem eSporta u škole, prvi pomaci vjerojatno bi se mogli vidjeti veoma brzo. A to znači da bismo u budućnosti mogli pisati o najboljim svjetskim esportistima iz Rusije. Ko zna? Možda Putin cilja na stvaranje eSport državne reprezentacije koja bi se mogla takmičiti i na nekoj od budućih Olimpijada.

(zimo)