Home Ostalo Huawei Petal Search postaje pravi konkurent Google pretraživaču

Huawei Petal Search postaje pravi konkurent Google pretraživaču

App Gallery već neko vreme služi kao Huaweijeva prodavnica aplikacija, a tokom juna smo videli i objavu Petal Search pretraživača koji obezbeđuje APK-ove za popularne aplikacije koje još nisu dostupne u App Gallery. Sada je Petal Search dobio još korisnije opcije i može da funkcioniše kao zaseban pretraživač.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Petal Search sada radi kao standardni pretraživač, a nudi rezultate pretrage uobičajenih upita, kao i vesti, fotografije i video fajlove. Pretraživač se može koristiti i za kupovinu, bukiranje letova (isto kao što to čine Google ili Bing). Moguće je Huawei Petal Search widget dodati i direktno na početni ekran uređaja za brži pristup.

Nekoliko zanimljivosti o video igrama

Prema navodima, Huawei planira da dodatno poboljša Petal Search tako što će u njega integrisati sopstvenog Celia digitalnog asistenta, a sve kako bi se dodatno osamostalio u odnosu na Google.

Na listi 10 najprodavanijih telefona u prvih 6 mjeseci 2020. godine, nalaze se samo 3 proizvođača

Iako postoji tek četiri meseca, Petal Search se transformisao u izuzetno funkcionalan pretraživač, a iako mu predstoji dugačak put dok dok ne postane dovoljno moćan da parira Google-u, Huawei ima sve resurse i znanje da ostvari ideje koje je zamislio sa sopstvenim ekosistemom.

Samsung, LG i SK Hyunix prestaju isporučivati komponente za Huawei telefone

(benchmark)