Home Android Android 12 će olakšati instalaciju aplikacija sa alternativnih prodavnica

Android 12 će olakšati instalaciju aplikacija sa alternativnih prodavnica

Kada Google bude objavio Android 12 u nekom trenutku naredne godine, kompanija ističe da će olakšati Android korisnicima instaliranje novog softvera preko eksternih prodavnica aplikacija na njihovim uređajima. Google ističe da ovu izmenu uvodi kao odgovor na povratne informacije developera, a obećava da će više detalja biti dostupno kasnije.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Alternative Google Play prodavnice

U okviru iste objave, Google je objasnio i svoj stav kada su u pitanju kupovine u okviru aplikacija. Kompanija ističe da će od svih developera, koji nude digitalne proizvode o usluge preko svojih aplikacija, zahtevati da plaćanja obrađuju preko Play Store sistema naplate. Developeri imaju rok da do 30. septembra 2021. godine svoje aplikacije učine kompatibilnim sa Google-ovom novom politikom plaćanja.

OnePlus ne planira predstaviti OnePlus 8T Pro telefon

Android 11 otežava instalaciju aplikacija putem APK fajlova umjesto sa Play prodavnice

Pokašnjenje politike plaćanja nedvosmisleno stiže nakon nedavnog uklanjanja Fortnite igre sa Play Store-a, nakon što je Epic Games u avgustu dodao alternativni sistem naplate za iOS i Android verziju igre koji je igračima omogućavao da zaobiđu App Store i Google Play kada vrše plaćanje pomoću V-Bucks valute u Fortnite-u.

Zombero: Archero Killer je igra koja će vas držati danima uz telefon

Sony obećava bolji ekran i selfi kameru za Xperia 1 III telefon

(benchmark)