Home Apple iOS Apple A14X procesori bi po snazi trebali biti jednaki Intel i9 procesorima...

Apple A14X procesori bi po snazi trebali biti jednaki Intel i9 procesorima iz MacBook Pro 16 2019

A14X Bionic je dolazeći procesor kompanije Apple, koji se očekuje u budućim iPad Pro tabletima kao i budućim Mac i MacBook računarima zasnovanim na ARM arhitekturi, trebalo bi da bude kreiran u 5nm procesu kompanije TSMC.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

YouTube korisnik Luke Miani je nedavno objavio grafikon sa performansama za A14X Bionic čip, zasnovan na procurelim informacijama i pretpostavkama o procesoru, zasnovanim na ranijim X čipovima. U grafikonu, A14X Bionic je prikazan sa rezultatom od 7480 poena u Geekbench 5 testu, čime se poredi sa Intel Core i9-9880H modelom. Intel Core i9-9880H je 45W osmojezgarni mobilni CPU, koji pokreće premijum laptopove (kao što je 16-inčni MacBook Pro 2019) i zahteva značajno hlađenje kako bi održavao temperaturu pod kontrolom.

Ovo su Apple savjeti kako da iPhone preživi ljetne temperature

Ukoliko su procene performansi A14X Bionic čipa tačne ili blizu stvarnim retzultatima, Apple će u svom arsenalu imati veoma sposoban čip, koji će kompaniji pomoći u bezbolnijem prelasku na sopstvene procesore za MacBook uređaje tokom 2021. godine.

Pojavile se informacije o prvom MacBook laptopu zasnovanom na ARM procesorima

Apple bi mogao koristiti verziju A14X procesora, sa donekle prilagođenim radnim taktovima za dolazeće ARM MacBook-ove, prema navodima Mianija. Naravno, ovo su samo procene i potrebno ih je uzeti sa rezervom dok Apple zvanično ne objavi čip.

(benchmark)