Home Apple iOS Ovo su Apple savjeti kako da iPhone preživi ljetne temperature

Ovo su Apple savjeti kako da iPhone preživi ljetne temperature

Visoke temperature nisu blagonaklone prema elektronici, a za pojedine uređaje mogu biti i pogubne. Na stranu što visoka temperatura može dovesti do bržeg pražnjenja baterije pametnog telefona ili laptopa, ali može ih i zaista uništiti.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Tako su iz kompanije Apple poslali upozorenje svojim korisnicima koji se nalaze u područjima u kojima su ovih dana izuzetno visoke temperature. Region, srećom, nije u tom odabranom društvu, ali to ne znači da savjete treba ignorisati.

Pojavile se informacije o prvom MacBook laptopu zasnovanom na ARM procesorima

Ističu kako visoke temperature (35 i više stepeni Celzijusa) mogu dovesti do ozbiljnih oštećenja na pametnim uređajima. Svaki uređaj ima optimalni raspon temperature na kojoj najbolje radi. Što je temperatura više ili niža, to je veća vjerovatnost da će uređaj otkazati poslušnost, a može doći i do oštećenja samog uređaja. Upravo zato iz Applea savjetuju korisnicima da u takvim uvjetima svoje uređaje – ne koriste.

Microsoft Surface Duo stiže 10. septembra

Visoka temperatura može utjecati na pojedine komponente unutar uređaja, što može dovesti to zastajkivanja, usporavanja ili čak gašenja uređaja, pojašnjavaju u Appleu te dodaju kako se u takvim uslovima životni vijek baterije skraćuje.

Viber uvodi nove opcije s fokusom na sigurnost

Zato savjetuju da se uređaji ne ostavljaju na direktnom suncu, u automobilima, na prozorima ili uz reflektirajuće površine jer bi to moglo uzrokovati rast temperature unutar samog uređaja.

Xiaomi Mi 10 Ultra se popeo na vrh DxOMark liste

Upozoravaju korisnike i da, ako je uređaj izrazito vruć na dodir, ne koriste uređaj dok se ne ohladi.

SAD najavljuje zabranu korištenja američkih aplikacija na svim kineskim uređajima

Iako je to savjet iz Applea, možemo ga slobodno proširiti i na ostale pametne telefone i elektronske uređaje. Pogotovo kad su temperature izuzetno visoke.

Američki Qualcomm zatražio dozvolu od vlasti da Snapdragon čipseti pokreću Huawei telefone

(zimo)