Home Apple iOS Apple FaceTime pozivi uskoro stižu na Android i Windows

Apple FaceTime pozivi uskoro stižu na Android i Windows

Appleova je danas otvorio WWDC 2021 konferenciju kojom ova kompanija svijetu pokazuje najnovija dostignuća na području softvera svog eko-sussistema. Tako je, između ostalog, predstavljen i novi iOS 15, koji donosi mnoge novosti.

Balkan Android slavi osmi rođendan i nagrađuje svoje posjetioce

Jedna od prvih spomenutih je ona u FaceTime aplikaciji. Naime, ovaj Apple dugogodišnji servis poznat po video pozivima, od sada podržava i druge platforme i to putem FaceTime linkova. Inicijator FaceTime poziva može kreirati link i osim korisniku Appleovih uređaja, poslati ga onima koji koriste Android ili Windows, što znači da se i oni mogu pridružiti video pozivu.

Poznato više detalja o kamerama i baterijama iPhone 13 serije

FaceTime donosi i novi „mrežasti“ raspored sudionika u video pozivu, kao i svojevrsnu izolaciju zvuka, odnosno mogućnost da korisnik bolje razaznaje ko od sudionika trenutno govori. Od ostalih novost u FaceTime pozivu, spomenimo još i tzv. portret način koji zamagljuje pozadinu i izoštrava osobu u krupnom planu. Tu je još i SharePlay, funkcionalnost koja omogućava pozivanje drugih ljudi da pogledaju video ili poslušaju pjesmu koju vi upravo gledate, ali na svojim uređajima. Umjesto klasičnog slanja linkova putem chat servisa, sada će to biti moguće učiniti puno jednostavnije.

Huawei zvanično predstavio Harmony OS ekosistem

iOS 15 će najprije proći beta fazu testiranja, da bi svim korisnicima bio dostupan tokom jeseni.

(mobhr)