Home Apple iOS Apple je rezervisao kompletan TSMC proizvodni kapacitet za svoj A14 čipset

Apple je rezervisao kompletan TSMC proizvodni kapacitet za svoj A14 čipset

Ako nas pažljivo pratite, znate da smo nedavno pisali kako će Samsung biti jedini proizvođač nadolazećeg Qualcomm Snapdragon 875 procesora koji bi trebao biti predstavljen do kraja godine. Iako se prvo špekulisalo da je Samsung ponudio bolje uslove od TSMC-a za proizvodnju novog top modela Snapdragon procesora, čini se da su TSMC-ovi kapaciteti već rezervisani.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

TSMC i Samsung trenutno su jedini proizvođači sposobni za 5nm proizvodni proces, a čini se kako je Apple rezervisao sve TSMC-ove kapacitete za proizvodnju A14 čipseta. Prije Applea, TSMC je Huaweiju isporučio nadolazeći Kirin 1020 ili 9000 zavisno kako ga koneska kompanija imenovala, ali zbog američkih sankcija ta saradnja je prekinuta.

Glasine tvrde kako će najmanji ovogodišnji iPhone nositi ime Mini

Sada izvori sa interneta navode da je Apple naručio oko 80 miliona A14 Bionic procesora od TSMC-a koji će biti korišteni u nadolazećoj iPhone 12 seriji uređaja, a već ih koristi novi iPad Air. Od Applea se očekuje da nove iPhone 12 smartfone predstavi sljedeći mjesec, a glasine sugerišuju da bi trebali vidjeti čak četiri nova iPhonea.

Kineski proizvođač čipova SMIC je vjerovatno naredna kompanija koja će završiti pod američkim sankcijama

(mobhr)