Home Apple iOS Apple kreirao zaštitnu masku za lice

Apple kreirao zaštitnu masku za lice

U trenutku kad su zaštitne maske, u različitim situacijama, obvezne širom svijeta, u Appleu su se odlučili na pomalo neobičan potez. Naime, zbog pandemije koronavirusa morali su zatvoriti svoje prodavnice, a jedan od uslova za njihovo ponovno otvaranje je i nošenje zaštitnih maski.

Znate li da Balkan iOS možete pratiti i putem Vibera?

Zato su dizajneri u Appleu sjeli za sto i osmislili zaštitnu masku u Apple stilu. Kako je objavljeno na YouTube kanalu Unboxing Therapy, Apple je za svoje zaposlene osmislio posebnu zaštitnu masku koju je istovremeno moguće prati i nositi nekoliko puta, ali i baciti nakon isteka korištenja.

Znate li šta znače zelena i narandžasta tačka na iPhone sa iOS 14?

U video prilogu se vidi da su maske “Dizajnirane u Appleu, a napravljene u Kini” i svaka kutija sadrži pet maski koje se mogu nositi osam sati prije no što ih je potrebno oprati. Maske se mogu prati pet puta prije no što ih treba baciti i uzeti novu. Uz masku, koja izgleda prilično čvrsto, dolazi i poseban sistem montiranja koji drži masku na mjestu.

Pojavila se informacija kada Apple planira predstaviti iPhone 12 seriju telefona

Kako je opisano u videu, u paketu se nalazi i uputstvo za korištenje i održavanje maske, a dodatne informacije zaposleni u Apple mogu pronaći na internet stanici namijenjenoj upravo njima. Zanimljivo, na vanjskoj strani kutije nalazi se i inventarni broj, prema kojem će vjerojatno zaposleni moći voditi evidenciju o tome koliko je maski kome izdano i kad bi im trebala nova pošiljka.

Facebook želi da Apple dozvoli da Messenger bude podrazumjevana aplikacije za poruke u iOS-u

Na žalost, u Appleu nisu planirali ove maske, koje se čine prilično izdržljivima i praktičnima, prodavati u svojim prodavaonicama. Barem za sada. Kako izgleda sama maska, pogledajte u video prilogu.