Home Apple iOS Pojavila se informacija kada Apple planira predstaviti iPhone 12 seriju telefona

Pojavila se informacija kada Apple planira predstaviti iPhone 12 seriju telefona

Čekanju je, čini se, kraj. Iako zvanično iz Apple još nije potvrđeno, juče je više izvora objavilo datum predstavljanja i početka prodaje novih modela iPhonea. U Appleu, podsjetimo, više ne vlada tzv. kult tajnosti koji je prevladavao dok je kompanijom upravljao Steve Jobs pa su posljednjih godina glasine o nadolazećim modelima telefona, tableta, satova i drugih uređaja većinom pouzdane tako da nema razloga da im ne vjerujemo i ovog puta.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Prema njima, (virtualnu) konferenciju na kojoj bi trebali saznati sve o četiri modela iPhonea 12 možemo očekivati 13. oktobra. Tri dana poslije toga ljubitelji kompanije moći će prednaručiti telefone, a prodaja počinje – 23. oktobra. Naravno, informacije o prodaji odnose se na SAD i još nekoliko većih tržišta, ali posljednje godine pokazale su kako su telefoni na naše tržište stizali brzo nakon početka prodaje u SAD-u. Nadamo se da će i ove godine biti tako, iako zbog koronavirusa i kaosa koji je jedno vrijeme izazvao u proizvodnji u kineskim tvornicama postoji mogućnost da iPhone 12 u region stigne koju sedmicu kasnije.

Glasine tvrde kako će najmanji ovogodišnji iPhone nositi ime Mini

Treba napomenuti da se datum početka prodaja odnosi samo na modele iPhone 12 mini i iPhone 12, dok se modeli iPhonea Pro u prodaji očekuju tokom novembra.

Korisnici tužili Instagram nakon što je iOS 14 otkrio špijuniranje putem kamere

Analitičari očekuju da bi ovo moglo biti najveće lansiranje iPhonea posljednjih godina jer će po prvi put Apple predstaviti čak četiri modela s kojima će pokriti različite veličine, ali i cijene kako bi uređaji bili dostupniji što većem broju korisnika. U ponudi će biti dva “obična” telefona – iPhone 12 mini i iPhone 12 s dijagonalama ekrana od 5,4 i 6,1 inča te dva Pro modela s dijagonalama ekrana od 6,1 i 6,7 inča. Svi modeli imaće OLED ekrane, čipset A14 Bionic te podršku za 5G, a Pro modeli imat će više kamera i neke naprednije opcije.

Apple je rezervisao kompletan TSMC proizvodni kapacitet za svoj A14 čipset

(zimo)