Home Apple iOS Samsung bi za Apple mogao proizvoditi dio M1 čipova

Samsung bi za Apple mogao proizvoditi dio M1 čipova

Apple je nedavno objavio prelazak na Apple Silicon, što znači da će svaki procesor u okviru proizvoda biti prilagođen od strane kompanije iz Kupertina.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Međutim, izgleda da to počinje da predstavlja manji problem za Apple. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) je jedini koji je do sada obezbeđivao čipove za Apple. Trenutni kapaciteti TSMC-a omogućavaju da se zadovolje potrebe nekoliko komapnija, koje rezervišu proizvodnju čipova kod tajvanskog proizvođača. Ali, kako Apple zahteva sve više i više čipova u odnosu na raniji period, TSMC-u postaje teško da drži korak u proizvodnji.

Kamera iPhone 12 Pro uspjela osvojiti četvrto mjesto na DxOMark testu

Ovo je razlog zbog kojeg Apple traži dodatnog proizvođača, koji bi uz TSMC proizvodio kompanijine čipove, prema navodima analitičara iz Business Korea. Prema izvorima, Apple je svoju pažnju usmerio na Samsung Electronics i proizvodna postrojenja južnokorejske kompanije. Samsung je nedavno započeo proizvodnju u sopstvenom 5nm procesu i prvi čipovi u ovoj tehnologiji se očekuju uskoro.

Ekran iPhone 12 ima problema sa zelenom bojom

Međutim, neki pominju mogućnost da bi Apple M1 linija čipova mogla biti deo ovog prvog talasa. Apple će, prema navodima, angažovati i TSMC i Samsung kako bi obezbedio dovoljno zaliha za veliku potražnju koja se očekuje za proizvode zasnovane na kompanijinoj najnovijoj 5nm tehnologiji.

Apple predstavio MacBook Air 13, MacBook Pro 13 i Mac Mini računare zasnovane na Apple M1 ARM čipu

(benchmark)