Home Apple iOS Kamera iPhone 12 Pro uspjela osvojiti četvrto mjesto na DxOMark testu

Kamera iPhone 12 Pro uspjela osvojiti četvrto mjesto na DxOMark testu

DXOMark je objavio test kamera sistema iPhone 12 Pro telefona. Model je ostvario 128 poena na testu kamera, što je iPhone 12 Pro smestilo na četvrtu poziciju DXOMark liste.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

iPhone 12 Pro je ostvario 135 poena na testu fotografija, 66 poena na zoom testu i 112 poena na testu videa. Sa ukupnim prosečnim rezultatom, telefon je pozicioniran iza Huawei Mate 40 Pro, Xiaomi Mi 10 Ultra i Huawei P40 Pro modela. Apple-ov telefon se na testu kamera našao ispred Samsung Galaxy S20 Ultra modela.

Apple predstavio MacBook Air 13, MacBook Pro 13 i Mac Mini računare zasnovane na Apple M1 ARM čipu

Prema DXOMark testu, glavna kamera iPhone 12 Pro modela ostvaruje odlične performanse, a telefon kreira i odlične video snimke. Međutim, ističe se da telefon zaostaje na testovima zoom kamere s obzirom na to da telefoto objektiv uređaja nudi samo 2x optičko zumiranje. Jedna od karakteristika, koju je DXOMark izdvojio, jeste sistem autofokusiranja. Fotografije uglavnom imaju dobru ekspoziciju, a renderovanje boja je takođe dobro. DXOMark je pohvalio iPhone 12 Pro za mogućnosti snimanja 4K videa.

Facebook Messenger i Instagram dobijaju Vanish mod

Sada ostaje da se vidi kako će se na DXOMark testu pokazati iPhone 12 Pro Max, koji ima bolju glavnu kameru u odnosu na iPhone 12 Pro, ali i bolju zoom telefoto kameru.

Poređenje kamera: OnePlus Nord vs Samsung Galaxy A71 vs Huawei P40 Lite vs iPhone 11

(benchmark)