Home Apple iOS Apple obrisao 39,000 igara sa kineske verzije App Store

Apple obrisao 39,000 igara sa kineske verzije App Store

Apple je uklonio 39.000 igara iz App Store-a u Kini za samo jedan dan, kako se približava krajnji rok za sve izdavače igara da obezbede licencu. Uklanjanje igara stiže kao posledica zahteva kineskih vlasti da se reguliše licenciranje igara.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Uključujući ovih 39.000 igara, Apple je iz svoje prodavnice uklonio više od 46.000 igara. Igre, koje su se našle na listi uklonjenih, uključuju i naslove kao što su Assassin’s Creed Identity i NBA 2K20. Ističe se da je samo 74 od Top 1500 igara preživelo ovu čistku.

9 od 10 novih telefona, aktiviranih u SAD tokom praznika su Apple iPhone uređaji

Apple je prvobitno izdavačima igara dao rok da do kraja juna obezbede licencne brojke koje izdaje kineska vlada, što bi korisnicima omogućilo da obavljaju kupovine u okviru aplikacija na najvećem svetskom gejming tržištu. Kasnije je kompanija produžila rok do 31. decembra.

iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max bi trebali imati LTPO ekrane

Kineske Android prodavnice aplikacija se već duže vreme pridržavaju pravila o regulaciji licenci, a nije poznato zašto se Apple tokom ove godine više trudi da ih implementira. Analitičari ističu da ovaj potez ne predstavlja iznenađenje, jer Apple nastavlja da popunjava praznine kako bi se povinovao zahtevima kineskih regulatora kada je sadržaj u pitanju.

Pored Samsunga i LG, ekrane za iPhone 12 seriju počinje proizvoditi i treći proizvođač

(benchmark)