Home Apple iOS Pored Samsunga i LG, ekrane za iPhone 12 seriju počinje proizvoditi i...

Pored Samsunga i LG, ekrane za iPhone 12 seriju počinje proizvoditi i treći proizvođač

Ako je vjerovati do sadašnjim izvjaštajima, ako posjedujete Apple iPhone 12 Pro Max ili iPhone 12 Mini, njegov ekran je napravio Samsung. U slučaju da ste vlasnik iPhone 12 ili iPhone 12 Pro uređaja, ekran je napravio LG. No u igru se uključuje i treći proizvođač.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Elon Musk nudio da Apple kupi Teslu

Ranije ove godine, znatno pre nego što je iPhone 12 linija objavljena, glasine su sugerisale da je Apple bio u pregovorima sa kineskom kompanijom Jingdongfang poznatijom na zapadu kao BOE Technology Group Co., Ltd. ili samo BOE, da postane treći dobavljač OLED ekrana za iPhone 12 seriju. Međutim, na kraju su samo Samsung i LG ostali u lancu snabdevanja, dok je BOE morao da se izbori sa kontrolom kvaliteta.

Lista top 10 najpiratovanijih serija u 2020. godini

Ovo su cijene proizvodnje iPhone 12 telefona, a svega 4.6% dijelova dolazi iz Kine

Sada industrijski analitičari tvrde da je BOE konačno dobio sertifikat i uskoro će početi da proizvodi OLED panele za Apple iPhone 12 familiju. Predviđa se da će Samsung proizvoditi oko 130 miliona panela, dok će LG proizvoditi 40 miliona, a BOE 10 miliona tokom 2021. godine.

Facebook se uplašio optužbi za monopol i potencijalno razbijanje na manje kompanija

Pretplatite se na Balkan Android & iOS YouTube kanal

Ukoliko sve bude išlo dobro sa prodajom iPhone 12 linije, povećanje porudžbina panela od BOE-a bi se mogle povećati na 20 miliona.

Srbija odustala od uvođenja 5G mreže u 2021. godini

Apple zakupio većinu 3 nm proizvodnih TSMC kapaciteta

(benchmark)