Home Apple iOS Apple zaustavio proizvodnju iMac Pro računara

Apple zaustavio proizvodnju iMac Pro računara

Korisnici Apple sistema, koji su planirali da kupe iMac Pro za ozbiljniji rad, moraće da se na taj potez odluče što pre. Prema navodima sajta 9to5Mac (a što je Apple potvrdio za Engadget), kompanija planira da prestane sa prodajom iMac Pro uređaja. Trenutno je moguće kupiti samo 10-jezgarne Xeon konfiguracije, a i one će biti dostupne samo dok traju zalihe.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Apple je istakao da je većina korisnika uglavnom zadovoljna 2020 iMac modelom iz gornjeg segmenta, koji implementira SSD kao standard, ima novije grafičke karte, do 128GB RAM-a i opciju displeja sa nano teksturom koja smanjuje odsjaj. Kompanija dodaje da, oni kojima je potrebno više, uvek mogu da kupe Mac Pro.

Glasine spominju da bi Apple mogao predstaviti 15 inčni MacBook Air

Nije poznato da li Apple planira da ponudi zamenu za iMac Pro i kada bi se to moglo desiti. Apple iMac Pro je objavljen krajem 2017. godine, kao sistem koji će korisnicima služiti dok čekaju na redizajnirani Mac Pro. Međutim, iako je kompanija nadogradila prvobitni osmojezgarni CPU na model sa 10 jezgara, hardver nije ažuriran nakon toga.

Pojavile se fotografije koje navodno prikazuju Apple AirPods 3 slušalice

Apple je odlučio da više pažnje posveti Mac Pro modelu i iMac Pro je ostao koristan uglavnom korisnicima kojima je bio potreban relativno lako prenosiv profesionalni računar, za obradu fotrografija i video sadržaja.

Apple drži 40% tržišta pametnih satova u 2020. godini

(benchmark)