Home Ostalo Gadgeti Casio predstavio G-Squad Pro GSW-H1000 pametni sat na WearOS platformi

Casio predstavio G-Squad Pro GSW-H1000 pametni sat na WearOS platformi

Casio, dobro poznat upravo po svojim G-Shock satovima otpornim na ekstremne uslove je predstavio prvi G-Shock sat s Googleovim Wear O-om, G-Squad Pro GSW-H1000. Casio se već okušao u pametnim satovima s Casio Pro-Trek ili G-Shock Move GBD-1000 koji je imao vlastiti softver, ali ovo je prvi G-Shock na WearOS-u koji donosi klasični izgled, a trebao bi privući avanturiste.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

G-Squad Pro donosi poznati G-Shock dizajn kućišta s pozadinom od titana, vodootpornost do 200 metara dubine ali i 104 grama mase. Ekran je 1.32 inčni TFT LCD rezolucije 320 x 300 piksela. Možda bi AMOLED ekran osigurao bolju vidljivost, ali Casio se odlučio za LCD iznad kojeg je dodao još jedan monohkomatski LCD ekran na kojem će se prikazivati osnovne informacije kada je donji ekran isključen i na taj način sačuvati bateriju, što satu može omogućiti rad do mjesec dana na jednom punjenju.

Mobilni telefoni bi mogli poskupiti zbog nestašice čipova

Pored klasičnog senzora za mjerenje otkucaja srca, G-Squad Pro će imati ugrađen GPS, digitalni kompas, altimetar/barometar, akcelerometar i žiroskop. Moći će pratiti 15 sportskih aktivnosti te 24 tipa dvoranskih treninga. Sve informacije će se pregledavati kroz G-Shock Move aplikaciju. Sat bi trebao biti dostupan u maju po cijeni od 700 USD.

Naredni Pixel telefon bi trebao pokretati Google sopstveni ARM procesor

(mobhr)