Home Ostalo Gadgeti Chromecast Ultra 2020 će imati daljinski upravljač

Chromecast Ultra 2020 će imati daljinski upravljač

Čini se kako Google priprema novu verziju svog popularnog multimedijalnog uređaja – Chromecast Ultra. Podsjetimo, namjena ovog uređaja je kvalitetna, brza i jednostavna reprodukcija multimedijalnog sadržaja sa streaming servisa i mobilnih uređaja na televizor.

Kako se i očekuje novi model (kodnog naziva Sabrina) donijeće nove mogućnosti. Jedna od bitnijih je vlastiti daljinski upravljač kojeg dosadašnji modeli nisu imali. Zbog toga je upravljanje njima za većinu korisnika (koji nemaju Google Home zvučnik pa ne mogu koristiti glasovne naredbe) bilo moguće isključivo preko mobilnih uređaja (pametni telefoni i tableti) i računala.

Prema izvoru daljinski upravljač imaće ugrađen mikrofon kako bi se Chromecastom Ultra (2020) moglo upravljati i izdavanjem glasovnih naredbi putem Google Assistanta. Zatim uz Wi-Fi novi model imat će i podršku za Bluetooth putem kojeg će komunicirati s daljinskim upravljačem.

Dizajn uređaja se neće znatnije promijeniti u odnosu na trenutni model. Izvor navodi kako će ivice biti nešto mekše, zaobljenijie Takođe novi Chromecast Ultra zasnivaće se na Android TV platformi što će omogućiti izravni pristup servisima poput Netflixa, Disney+, YouTube TV i drugih.

Prema izvoru novi Chromecast Ultra trebao je biti predstavljen tokom Google I/O konferencije koja je zbog koronavirusa otkazana. Ako se Google bude poveo za ostalim kompanijama, tih dana bi moglo uslijediti online predstavljanje. Ali o tome se Google još treba izjasniti.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!

(bug)