Home Aplikacije CovidLock – zlonamjerna aplikacija koja iskorištava korisničku zabrinutost

CovidLock – zlonamjerna aplikacija koja iskorištava korisničku zabrinutost

CovidLock

Koronavirus svima nam je poznat već neko vrijeme. Kako u stvarnom Svijetu tako i onaj virtualni na svakom “kutku” spominje i donosi COVID 19, poznatiji kao “koronavirus”. Mnoge aplikacije pojavile su se u kratkom vremenu na Google Play trgovini aplikacija u svrhu praćenja u realnom vremenu, razmjene Korone. Ne trebamo navoditi kako neke “kvalitetno rade” svoj posao a neke i ne baš. Isto tako ne trebamo posebno navoditi kako korisnici u želji što kvalitetnijeg informiranja o Koronavirusu posežu za instaliranjem aplikacije iz “neprovjerenih izvora”. Jedna od tih svakako je i CovidLock.

Glasine spominju i 5.5 inčni model jeftinog iPhone 9 telefona

Riječ je o aplikaciji koja pod krinkom praćenja Korone na korisnikom Android pametni telefon dovodi sve osim one primarne zadaće. Da budemo precizniji dovodi malware koji zaključava korisnikov pametni telefon te korisnik više ne može koristiti značajke pametnog telefona. Kao poruka rješenja prikazuje se uplata iznosa od 100$ u Bitcoinima pri roku od 48 sati,kako bi se dobio kod kojeg korisnik upisuje u predviđeno polje te se tako Android pametni telefon vraća u normalu, odnosno u svoju primarnu funkciju.

Lock

Bez obzira na sve pojedinci koji su s Android operativnim sustavom na “Ti” zavirili su unutar same CovidLock malware aplikacije te naišli na kod koji vraća kako smo rekli pametni telefon u prijašnje, normalno stanje. Kod glasi: 4865083501 te ga je potrebno upisati i nakon toga CovidLock prestaje s radom tj, utjecajem te korisnik dobiva svoj Android pametni telefon sasvim uredan i spreman za ponovni rad.

Huawei Music streaming servis stiže u Evropu

Naravno ako vam se to i desi ipak postoji način da CovidLock onemogućite a vama ostaje pouka da ne instalirate više aplikacije iz neprovjerenih izvora (sve što nije s Google trgovine aplikacija).

Milijardu akrivnih uređaja koristi Windows 10

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!